Mainos

Bensalla itsensä valellut sai henkilökunnalta apua pumpun käytössä

Tapahtumat eilen Lappeenrannassa sattuneen itsensä sytyttämisen ympärillä alkavat selkiytyä.

Poliisin mukaan paikkakuntalainen 28-vuotias mies oli valellut itsensä bensiinillä huoltoaseman pihalla noin kello 22:30 aikaan illalla. Sitten mies oli mennyt huoltoaseman kassalle ja sytyttänyt itsensä palamaan. 

Kyseistä Neste-huoltoasemaa pitävä kauppias Jukka Kasanen kertoo, että mies oli saanut ennen tekoaan apua henkilökunnalta.

– Mies oli yrittänyt saada automaattimittarista bensiiniä ilman rahaa ja henkilökunta oli opastanut miehen tavalliseen kassalla laskutettavaan mittaripisteeseen, Kasanen kertoo MTV Uutisille.

Kasasen mukaan mies oli ollut vähän sekavan oloinen, mutta ei kuitenkaan siinä määrin, että henkilökunta olisi epäillyt mitään erityistä.

Miehellä oli ollut kädessään muovikassi, jossa henkilökunta oli olettanut olevan kanisterin.

Myyjän mentyä takaisin sisään mies oli Kasasen mukaan valellut päällensä noin litran bensiiniä. Tämän jälkeen hän oli tullut sisään ja ostanut sytkärin, jolla oli saman tien sytyttänyt piponsa tuleen. Piposta palo levisi miehen paitaan.

Tässä vaiheessa mies tuntui vasta tajunneen mitä oli tehnyt.

– Mies huitaisi piponsa pois ja repinahkatakkinsa pois päältä. Pipo lensi roskikseen, mistä se sytytti palon kassa-alueella, Kasenen kuvailee tapahtumia.

Kasasen mukaan järkyttäviä tapahtumia todisti kaksi henkilökunnan jäsentä ja kaksi vakioasiakasta, jotka olivat taksikuskeja. Henkilökunnan jäsenet saivat kassa-alueen palon sammutettua ja taksikuskit sammuttivat miehen.

– He saivat revittyä paidan miehen päältä ja lopuksi hänen päänsä sammutettua.

Tämän jälkeen mies oli ihmetellyt tilannetta pienen hetken, laittanut sitten takkinsa päälle ja lähtenyt omin jaloin kävelemään ulos. Palanut paita oli jäänyt lattialle. 

Poliisi oli tavoittanut miehen vähän myöhemmin huolto-aseman pihan läheisyydestä. 

Taustalla henkilökohtaiset ongelmat

Kasanen on vaitonainen miehen syistä järkyttävään tekoonsa. Sen verran kuitenkin selviää, että teon taustalla oli miehen henkilökohtaiset ongelmat.

– Mies oli tehnyt syynsä tiettäväksi sen jälkeen, kun hän oli sytyttänyt itsensä tuleen. Se ei ollut tuhopolttoyritys eikä hän muutenkaan halunnut satuttaa muita, Kasanen kertoo syistä.

Mies sai teostaan vakavia palovammoja ja poliisin mukaan hän on tällä hetkellä sairaalahoidossa. Kauppias Jukka Kasasen mukaan paikalla olleet huoltamon työntekijät ja taksikuskit eivät saaneet tilanteessa fyysisiä vammoja.

– Mutta mielessä nämä tapahtumat tietysti pyörivät pitkään, Kasanen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.