Mainos

Benecol ravintokeksintöjen kymmenen kärjessä

Suomalaiseen innovaatioon perustuva, kolesterolia alentava kasvistanoliesteri valittiin äskettäin yhdeksi kymmenestä tärkeimmästä ravitsemusinnovaatiosta maailmassa.

European Journal of Clinical Nutrition -tiedelehdessä tammikuussa 2009 julkaistussa katsausartikkelissa 1 esiteltiin viimeksi kuluneiden 30 vuoden aikana tehdyt tärkeimmät ravitsemukseen ja terveyteen liittyvät keksinnöt. Keksintöjen valinta pohjautui maailman johtavien ravitsemustutkijoiden näkemyksiin ja vankkaan tutkimustietoon.

Katsauksessa korostettiin kasvistanoliesterin ylivoimaista tutkimusnäyttöä: Benecol-tuotteet ovat yksi harvoista terveysvaikutteisista elintarvikkeista, jotka todella pystyvät alentamaan sairauden riskitekijän tasoa. Myös Benecol-tuotteiden tehoa painotettiin: kasvistanoliesteriä sisältävien tuotteiden kolesterolia alentava vaikutus on yhtä suuri kuin kaikkien muiden suotuisten ruokavaliomuutosten yhteenlaskettu vaikutus. Lisäksi Benecol-tuotteiden etuna on se, että ne ovat nimenomaan ruokavalion keino tehokkaaseen kolesterolin alentamiseen.

Kasvistanoli tehokas ja turvallinen

Kasvistanolien merkitys ymmärrettiin 1990-luvulla, kun niitä opittiin lisäämään elintarvikkeisiin tavalla, joka jopa lisää niiden tehokkuutta kolesterolin alentajana. Juuri tässä suomalainen innovaatio oli keskeisessä asemassa, sillä sen pohjalta kasvistanolista voitiin valmistaa elintarvikekäyttöön sopivaa kasvistanoliesteriä.

Kasvistanoliesteri on paitsi tehokas, myös turvallinen keino alentaa kolesterolia, sillä kasvistanoli estää kolesterolia imeytymästä ruuansulatuskanavasta elimistöön silti itse imeytymättä. Vain Benecol-tuotteissa on kolesterolia alentavaa kasvistanoliesteriä.

Kolesterolin alentamisen alkuperäinen asiantuntija Benecol® on Raision maailmanlaajuisesti omistama tavaramerkki ja kasvistanoliesteri Raision maailmanlaajuisesti patentoima ainesosa. Suomessa Raisio otti syksyllä 2008 Benecol-elintarvikkeiden markkinoinnin kokonaan omiin käsiinsä ja yhtiön kolesterolia alentavien terveysvaikutteisten elintarvikkeiden valikoima on maan laajin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.