Beck-näyttelijä Mikael Persbrandt tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Ruotsalaisnäyttelijä Mikael Persbrandt on tuomittu ehdolliseen vankeuteen. 

Expressen lehti uutisoi tänään perjantaina, että Beck-televisiosarjasta tunnettu näyttelijä Mikael Persbrandt on tuomittu Ruotsin hovioikeudessa kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tämän lisäksi miehelle määrättiin 75 tuntia yhdyskuntapalvelua. 

Hovioikeus laski nyt aiempaa, miehelle huhtikuussa langetettua käräjäoikeuden tuomiota. Aftonbladet-lehti uutisoi huhtikuussa, että Persbrandt oli tuomittu huumausainerikoksesta viideksi kuukaudeksi vankeuteen.  

Syyttäjän todistusaineisto perustui siihen, että viranomaiset olivat kuunnelleet Persbrandtin ja huumekauppiaiden välisiä puheluita salaa. Puheluiden perusteella selvisi, että Persbrandt oli vuoden 2013 toukokuussa ostanut 12 grammaa kokaiinia huumeliigalta. Näyttelijä itse on kuitenkin kiistänyt syyllistyneensä huumerikokseen, ja väittänyt jonkun toisen tilanneen huumeita hänen puhelintaan käyttäen. 

Persbrandt kärähti kokaiinista jo vuonna 2011. Näyttelijä kertoi poliiseille tuolloin pidätyksen yhteydessä rakastavansa kokaiinia. Mies on myös kertonut aiemmin julkisuudessä kärsivänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja alkoholiongelmasta. 

Suomessa ruotsalaisnäyttelijä tunnetaan muun muassa Beck-rikossarjasta, jossa hän näyttelee Gunvald Larssonia. Mies on nähty myös Hobitti-elokuvissa Smaugin autioittama maa ja Sinne ja takaisin.

Asiasta Suomessa ensimmäisenä kertoi Ilta-Sanomat.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat