BBC nosti suomalaiskunnan näyttävästi esiin: Tässä on maailman pessimistisin paikka!

BBC on tehnyt pitkähkön videojutun Puolangasta, joka nostetaan esille kunnassa vallitsevan pessimismin takia. Puolanka on Kainuussa sijaitseva 2500 asukkaan kunta, joka on nostanut ylpeydenaiheekseen pessimismin.

Puolangalla vietetään joka vuosi pessimismipäiviä 1.1. – 31.12. Erikoinen tapa nostaa Puolankaa esille on saanut suurta huomiota Puolangan pessimistit ry:n nettivideoista, jotka on tehnyt "satunnainen kunnan työntekijä kunnanviraston kellarista löytyneellä videokameralla".

Nyt ilmiöön tarttui Britannian yleisradioyhtiö BBC. BBC:n videolla esitellään ryhmän toimintaa, jossa kuntaa esitellään lakonisesti harmaassa ympäristössä.

Parhaita huonoudessa

Huumoripitoinen pessimismi lähti osaltaan liikkeelle siitä, että Puolanka esiintyi aina negatiivisissa uutisissa.

– Joka kerta kun Puolanka on huomion kohteena, se on osana jotain kielteistä ryhmää, jos ei huonoin jossain tilastossa. Tietenkin paikalliset kyllästyivät siihen, koska näin Puolankaa ei koeta asuinpaikkana, kertoo Tommi Rajala Puolangan pessimistit ry:stä BBC:lle.

– Pessimismi on vastareaktio tyyliin mitä sitten? Jos ollaan huonoja, niin ollaan sitten parhaita huonoudessa!

Rajala kertoo, että julki tuotua pessimismiä kritisoidaan siitä, että miksi tehdä ja näyttää vain rumia asioita. Mainehan siinä menee.

– Olennainen kysymys on, että mikä maine, Rajala kysyy.

Suomessa BBC:n jutusta kertoi ensimmäisenä Uusi Suomi.

Lue myös:

    Uusimmat