Barcelonan pelaajien kiitosvideo venäläisille herätti raivoa Ukrainassa – "Odotamme myöntävän virheensä"

Barcelonan mestaruusjuhlinta päättyi tylysti – Espanyol-fanit rynnistivät kentälle: ”Idiotismia” 2:15

Ukrainan suurseura Shakhtar Donetsk on suuttunut Barcelonan pelaajien Alejandro Baldén ja Sergi Roberton kiitosvideosta. Kaksikko kiitteli videolla venäläisiä kannattajiaan heidän tuestaan La Ligan mestaruuden jälkeen.

Barcelona varmisti La Ligan mestaruutensa neljä kierrosta ennen kauden päättymistä toukokuun 15. päivänä 4-2-derbyvoitolla Espanyolin vieraana. Baldé, 19, ja Roberto, 31, nauhoittivat viestinsä ottelun jälkeen, jotka julkaistiin La Ligaa Venäjällä televisioivan kanavan Telegram-alustalla.

Barcelona-pelaajien kiitosvideosta raivostunut Shakhtar vaatii La Liga -seuralta anteeksipyyntöä.

– Shakhtar on raivostunut Barcelonan pelaajien Alejandro Baldén ja Sergi Roberton kiitosviestistä venäläisille jalkapallokannattajille, ukrainalaisseuran toimitusjohtaja Sergei Palkin kommentoi lausunnossaan.

– Toivomme Barcelonan olevan tietoinen siitä, että heidän tukeaan Venäjän kaltaista maata kohtaan tänä aikana ei voi hyväksyä. Odotamme seuran myöntävän virheensä ja välttävän vastaavia tilanteita tulevaisuudessa.

– Tulkitsemme tämän moraalittomaksi teoksi. Meidän on muistettava, ettei mikään voitto jalkapallokentällä ole lapsen elämän arvoinen. Mikään jalkapallomarkkinoilla ansaittu raha ei ole tuhoutuneiden kaupunkien ja ihmiselämien arvoinen.

Barcelona ei ole toistaiseksi vastannut Shakhtarin vaatimukseen. Katalonialaisseuralla on vielä kolme ottelua La Liga –kauttaan jäljellä.



Lue myös:

    Uusimmat