Barcelonalle ja Real Madridille luu käteen oikeudenkäynnissä – miljardisopimus jää voimaan

Madridilainen oikeusistuin on hylännyt kolmen espanjalaisen jalkapalloseuran vaateet La Ligan ja sijoitusyhtiö CVC:n välisen sopimuksen väliaikseksi jäädyttämiseksi. Neljää lukuunottamatta kaikki Espanjan kahden korkeimman sarjatason seurat ovat allekirjoittaneet sopimuksen.

Espanjalaisseurat Real Madrid, Barcelona ja Athletic Bilbao ovat hävinneet kanteensa madridilaisessa oikeusistuimessa. Seurat pyrkivät jäädyttämään La Ligan ja CVC-sijoitusyhtiön välisen sopimuksen sarjan televisiointioikeuksista siksi aikaa, että seurojen ja La Ligan välinen oikeustaistelu sopimuksesta saadaan ratkaistua.

La Ligan ja sijoitusyhtiön sopimuksen mukaan CVC Capital Partners saa 8,2 prosentin siivun yhtiöstä, joka omistaa La Liga televisiointioikeudet seuraavien 50 vuoden ajan. CVC maksaa omistuksestaan liki kaksi miljardia euroa.

42 seurasta vain pääsarjaseurat Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao ja toisen sarjatason Ibiza jättivät sopimuksen allekirjoittamatta. Sopimuksen arvo oli alkujaan 2,7 miljardia, mutta se pieneni neljän seuran jäätyä sen ulkopuolelle.

Oikeudessa sopimuksen jäädyttämistä vaatineiden seurojen mukaan jäädyttäminen olisi ollut tarpeen, etteivät sopimuksessa mukana olevat seurat ehtisi ottaa sopimuksesta tulleita rahoja käyttöönsä ennen seurojen ja La Ligan välisen oikeusjutun ratkaisemista. Aiemmin on uutisoitu seurojen vastustavan sopimusta, sillä se torppaisi eurooppalaisten suurseurojen Superliiga-hankkeen. Superliiga puolestaan toisi seurojen kassaan vielä CVC-sopimustakin suurempia summia.

Oikeus kuitenkin totesi, että sopimuksen jäädyttäminen keskeyttäisi toimia, jotka on jo käynnistetty.

La Liga ja muut seurat pitävät sopimusta tärkeänä seurojen selviytymisen kannalta muun muassa koronapandemian tuomien talousvaikeuksien vuoksi.

La Liga on vakuuttunut sopimuksen laillisuudesta. Sopimuksen ensimmäinen 400 miljoonan euron osuus toimitettiin seuroille tammikuussa ja CVC maksaa ensimmäisen miljardi euroa heinäkuuhun mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat