Mainos

Ballet Mikkelissä tanssitaan ruusuilla

Lokakuussa järjestettävä Ballet Mikkeli on tänä vuonna pelkkää ruusuilla tanssimista. Viisipäiväisen tapahtuman klassinen kokoillan teos on Prinsessa Ruusunen, ja ruusu on teemana myös juhlien toisessa pääesityksessä Ruusu Gaalassa.

Mikkelin balettijuhlan ytimen muodostaa moskovalainen Imperial Russian Ballet, IRB, jonka taiteellinen johtaja on maineikas tanssija Gediminas Taranda. Orkesterina Mikkelissä soittaa baletin kotioopperan, Moskovan kaupungin uuden oopperatalon orkesteri johtajanaan Jevgeni Kolobov.

Imperial Russian Balletin Prinsessa Ruususessa prinsessan roolin tanssii Mariinski-teatterin tähtiballerina Diana Vishneva prinssinään Vladimir Malakhov, jota pidetään yhtenä tämän hetken parhaista klassisista tanssijoista maailmassa.

Malakhov on juuri aloittanut Berliinin valtionoopperan baletin taiteellisena johtajana, mutta hän jatkaa myös solistiuraansa New Yorkissa ja Wienissä. Mikkelin balettijuhlien suosikki vierailee tapahtumassa jo neljättä kertaa. Prinsessa Ruusunen esitetään juhlilla kolme kertaa.

Ruusu Gaalassa esiintyvät IRB solisteineen sekä vierailevat tähdet Vishneva ja Malakhov. Ohjelmassa on muun muassa Maija Plisetskajalle tehty koreografia Carmen Suite, jonka symboli on tietenkin ruusu. Kaksi gaalailtaa päättää floristi Jouni Seppäsen ja muotitaiteilija Jukka Rintalan kukka- ja muotishow. Sen esittävät IRB:n ballerinat, ja koreografia on Gediminas Tarandan. Jouni Seppänen on juhlien vuoden taiteilija.

Ruususen ja gaalailtojen lisäksi juhlien ohjelmistossa on kaksi Russian Season -iltaa. Kahdeksannet balettijuhlat järjestetään tavan mukaan lokakuun ensimmäisellä viikolla 2.-6. lokakuuta. Tapahtuman näyttämönä on Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli, jonka Seppänen tiimeineen koristaa tuhansin ruusuin. Talon aulatilassa on esillä Seppäsen ruusunäyttely Tanssi ruusujen kanssa. Esityksiin mahtuu nelisentuhatta katsojaa.

(STT)

14:58

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.