Bahrainissa yllätysvoiton napannut F1-talli oli vain päiviä aiemmin katastrofin partaalla – omistajan yksityiskone pelasti painajaiselta

2:28
Sergio Pérez toi nykyään Racing Pointina tunnetulle tallille sen ensimmäisen voiton sitten vuoden 2003 Brasilian GP:n.

Racing Pointin tulos viime viikonloppuna ajetusta Sakhirin GP:stä oli Jordanina, Midlandina, Spykerinä ja Force Indiana tunnetun tallin 29-vuotisen historian toiseksi paras. Edellisen viikonlopun Bahrainin GP:n jäljiltä oli kuitenkin lähellä, ettei talli olisi saanut molempia autojaan lähtöruudukkoon.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Pe: harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sergio Pérez ajoi Sakhirin GP:ssä uransa ensimmäisen GP-voiton, ja tallikaveri Lance Stroll säesti upeasti kolmossijalla.

Viikkoa aiemmin Pérez oli Bahrainin GP:ssä jo matkalla kolmossijalle, kunnes hänen autonsa moottori syttyi tuleen kolmanneksi viimeisellä kierroksella. Strollin osalta tuo kilpailu oli päättynyt jo kolmannella kierroksella, uusintalähdön jälkeen, kun hän kolaroi AlphaTaurin Daniil Kvjatin kanssa. Strollin auto kääntyi radan kahdeksanteen mutkaan ylösalaisin.

Näiden kahden keskeytyksen jäljiltä Racing Pointilla oli ennen Sakhirin GP:tä tarvetta niin monelle varaosalle, että tallin täytyi saada täydennettyä varastojaan tehtaaltaan Silverstonesta. Tehtaalla paiskittiin töitä yötä päivää, ja tallin omistajan Lawrence Strollin yksityiskoneen avulla varaosat saatiin lennätettyä Isosta-Britanniasta Bahrainiin juuri ajoissa.

– Meillä oli vain niukasti varosia, emmekä olisi saaneet kahta autoa kasaan. Mutta kkaikki tehtaalla tekivät kovasti töitä, päivin ja öin, tallipäällikkö Otmar Szafnauer ylisti Motorsportin mukaan Sky Sportsille.

– Lennätimme Lawrencen koneen sinne, ja se odotti torstaihin saakka, kunnes lennätti osat meille, jotta saimme autot rakennettua. Tästä tässä on kyse: voitto ei riipu vain yhdestä ihmisestä.

Sfaznauerin mukaan Sakhirin GP:n tulos tuntui erityisen hyvältä siksi, että edellinen kisaviikonloppu oli päättynyt katkeraan pettymyksen.

– Sellaiset vastoinkäymiset saavat onnistumiset maistumaan entistä makeammalta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja