Suomessa asuva Azar pelkää teinisiskonsa joutuvan seksiorjaksi, äiti antoi tappavan pillerin: "Jos talebanit raiskaavat hänet, hän syö lääkkeen ja kuolee"

Azar pelkää teinisiskonsa joutuvansa seksiorjaksi – hän kertoo sisaruksensa tarinan MTV Uutisille 3:35
Katso Azarin koskettava haastattelu MTV Uutisille. Haastattelun lopussa toimittaja ja Azar soittavat yhdessä siskolle.

Suomessa asuva afganistanilainen Azar pelkää Afganistaniin jääneen perheensä puolesta. Eniten häntä huolettaa hänen teini-ikäinen siskonsa, jonka hän pelkää joutuvan talebanien seksiorjaksi. 

MTV Uutiset tavoitti Suomessa asuvan Azarin (nimi muutettu turvallisuussyistä) ja tapasi hänet merenrannalla. Azar sanoo, että talebanit ovat käyneet jo kaksi kertaa hänen perheensä kotona. 

Azar kertoo talebanien jakaneen papereita, joissa etsitään 15-45 -vuotiaita naisia, joilla ei syystä tai toisesta ole miestä. Ja nämä naiset taleban haluaa ottaa itselleen. 

– Tämä minua pelottaa eniten. Nykyään ihmisten pitäisi itse saada päättää, kenen kanssa menevät naimisiin. Pelkään, että joku yhtäkkiä tulee kotiini ja ottaa siskoni vaimokseen. 

"Kuulen korvissani hänen äänensä"

Sisko on soitellut Azarille monta kertaa ja pyytänyt apua. Azar on ottanut yhteyttä muun muassa ulkoministeriin ja pääministeriin, mutta siitä ei ole ollut apua.  

– Kun käyn kotona nukkumaan, kuulen korvissani hänen äänensä: Pliis, auttakaa mua. 

Toissapäivänä Azar keskusteli äitinsä kanssa: 

– Äiti sanoi, että elämä on nyt hankalaa. Hän on antanut siskolleni lääkkeet, että jos taleban tulee raiskaamaan hänet, hän ottaa lääkkeen ja kuolee. 

Azar murtuu kyyneliin jatkaessaan: 

– Kun kuulin tämän, maailmani kaatui. Tuntuu, että jos elän sen jälkeen, on elämäni ihan turha. 

MTV Uutiset sai yhteyden Azarin Kabulissa asuvaan siskoon, joka kertoi olevansa peloissaan ja lohduton. Voit katsoa yllä olevalta videolta Azarin haastattelun ja hetken, jolloin toimittaja ja Azar soittivat yhdessä siskolle. 

Lue myös:

    Uusimmat