Mainos

Ay-pomo: Hallituksen lomarahaesityksessä ainoastaan yksi hyvä asia

SAK:n Lauri Lyly ja STTK:n Antti Palola toistavat MTV Uutisille kantansa, että järjestöt vastustavat hallituksen pakkolakitoimenpiteitä.

– Siinä on muutettu kaksi pakkolain kohtaa toisella tavalla ja tehty uusi pakkolaki lomarahojen osalta. Ainoa hyvä puoli siinä on, että ne, jotka eivät ole ennen saaneet lomarahaa, niin hekin sen saavat, Lyly ilmoittaa MTV Uutisille.

Jo eilen Lyly totesi muun muassa STT:lle, että hallituksen toimissa on yhä kyse pakkolaista. Hallitus ilmoitti eilen peruuttavansa sunnuntailisien ja ylityökorvausten leikkaukset.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palolan mukaan järjestön tavoitteena on SAK:n tavoin yhä pakkolainsäädännöstä irti pääseminen. Lomarahojen leikkaus ja esitys lomarahalaista yllätti Palolan.

– Se on tervetullut näin käytännön tasolla, mutta edelleenkin periaatteessa vastustamme pakkolakien käyttöönottoa, Palola kommentoi MTV Uutisille.

Lauri Lylyn mukaan lomarahojen leikkaus on keskituloiselle iso asia.

– Jos ajatellaan tätä lomarahojen leikkausta keskituloisen, noin 2 500 euroa tienaavan, kannalta, niin tämä 30 prosentin leikkaus on suuruusluokaltaan noin 400 euroa.

Hallitus ilmoitti eilen pakottavien määräysten työehtojen rajoittamiseksi olevan voimassa kolmen vuoden määräajan. Lakien on määrä tulla voimaan vuoden 2017 alussa.

– Tässä kuitenkin käydään neuvotteluja siitä, että nämä pakkolait saataisiin korvattua kokonaan työmarkkinajärjestöjen välisellä sopimuksella, joka näyttää hieman pidemmälle tulevaisuuteen miten mennään ja näin pakkolakeja ei tarvitsisi toteuttaa ollenkaan, Lyly sanoo.

– Halutaan näyttää, että käänne taloudessa tehdään muutamassa vuodessa, Lyly arvioi määräaikaisuutta MTV Uutisille.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.