Mainos

Avustaja: Jeltsin luopunut talousvastuusta

Presidentti Boris Jeltsin on luovuttanut Venäjän talousasioiden hoidon kokonaan pääministeri Jevgeni Primakovin hallitukselle, sanoi Jeltsinin avustaja tänään julkaistussa lehtihaastattelussa.

Varakansliapäällikkö Oleg Sisujev totesi Sevodnja-lehdelle, että Jeltsin haluaa käyttää virkakautensa loppuajan Venäjän perustuslain uudistamiseen. -Presidentin pääasiallinen työ tulee olemaan perustuslain uudistaminen. Hallitus on nykyään täysin vastuussa taloudesta, hän sanoi.

Sisujevin mukaan Primakovin nimittäminen pääministeriksi on rauhoittanut poliittisen kriisin, joka syntyi Jeltsinin yrittäessä saada Viktor Tshernomyrdin takaisin hallituksen johtoon. -Nykyinen hallitus nojautuu parlamentin alahuoneen enemmistöön. Presidentti myöntyi tämän periaatteen noudattamiseen, vaikkei se minun nähdäkseni ollutkaan hänelle helppoa, Sisujev sanoi.

Ongelmat eivät johdu sydämestä

Amerikkalainen sydänkirurgi Michael DeBakey sanoi lehtihaastattelussa tänään, että Jeltsin terveysongelmat eivät ole peräisin hänelle kaksi vuotta sitten tehdystä sydänleikkauksesta. DeBakey sanoi Komsomolskaja Pravda -lehden haastattelussa, että Jeltsinin sydän on "kutakuinkin kunnossa" verenpaineen vaihtelun aiheuttamista ongelmista huolimatta. Nämä ongelmat "eivät ole niin vakavia", DeBakey sanoi.

DeBakey huomautti näkemyksensä perusteluksi, että Jeltsin ei ole tällä haavaa sydänkirurgi Renat Aktshurinin hoidossa. Aktshurin teki marraskuussa 1996 Jeltsinille sydämen ohitusleikkauksen, jossa myös DeBakey oli konsultoivana lääkärinä mukana. DeBakey sanoi yhtyvänsä Jeltsinin lääkärien näkemykseen, jonka mukaan presidentti tarvitsee 2-3 viikkoa lepoa. Jeltsin on ollut eilisestä lähtien Barvihan parantolassa toipumassa uupumuksesta.

Jeltsinin lääkärit kehottivat häntä jo maanantaina perumaan matkan Itävaltaan Venäjän ja EU:n huippukokoukseen, koska presidentti kärsii äärimmäisestä väsymyksestä. Kreml vakuutti kuitenkin tänään, että Jeltsinin marraskuuksi Moskovassa suunnitellut tapaamiset ulkomaisten vieraiden kanssa aiotaan toteuttaa. Sen sijaan Jeltsinin tammikuuksi kaavailtua vierailua Kanadaan on siirretty - venäläisten mukaan Kanadan pyynnöstä.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.