Avovaimon suru-uutisesta inspiraatio: Suomalaismieheltä teknologinen neronleimaus

Oululainen startup-yritys hakee parhaillaan joukkorahoituspalvelu Kickstarterissa rahoitusta älykkään keksintönsä valmistamistuksen aloittamiseksi.

Kyseessä on älykäs kännykkälaturi, joka ei kuluta sähkövirtaa verkosta lainkaan silloin kun sillä ei ladata mobiililaitetta.

Tavallinen laturi kuluttaa pistorasiaan kiinnitettynä sähkövirtaa silloinkin, kun sitä ei käytetä lataamiseen.

Asmo-kännykkälaturin yksinkertainen hienous piilee siinä, että se katkaisee virransyötön automaattisesti, kun puhelin irroitetaan laturista. Samoin laturi tunnistaa automaattisesti kun kännykkä laitetaan laturiin kiinni ja tällöin se alkaa syöttää virtaa.

Ratkaisun ansiosta seinään jätetty laturi ei kuluta turhaan virtaa ja se on myös paloturvallinen.

Innovaation takana on Asmo Saloranta. Hänen avovaimonsa lapsuudenkoti oli palanut maan tasalle verkkovirtaan kytketyn puhelinlaturin vuoksi. Saloranta alkoi pohtia, miten vastaavat tilanteet saataisiin jatkossa estettyä.

Asmo-laturi sopii yhteen niin Android-, iPhone- kuin Windows-puhelimien kanssa. 

Yrityksen verkkosivuilla todetaan, että laturit on suunniteltu Oulussa, missä ne tullaan myös valmistamaan.

Yrityksen tavoitteena on, että kyseinen laturi tulisi tulevaisuudessa vakiolaturiksi jokaisen uuden myydyn kännykän mukaan.

Tällä hetkellä projekti on saanut Kickstarterissa 8390 dollarin (n.6200 euroa) tuen 179 henkilöltä. Tavoitteena on 70 000 dollarin (n 51 600 euroa) rahoitus.

Lue myös:

    Uusimmat