"Avovaimo parasta joulupöydässä" – Katso mitkä muut ovat joulupöydän suosikkeja

Joulupöydässä jokaisella on herkkunsa.

Kysyimme lukijoiltamme, mitkä jouluruuista ovat suosituimpia. Ykkössijan vei ylivoimaisesti kinkku, mutta kalat, laatikot ja kalkkuna ovat myös suosittuja.

Joulukinkku: 43 prosenttia äänistä

"Pidän lihasta, etenkin mureasta sianlihasta. Mehevä, vähän rasvaisempi kinkku on parasta jouluruokaa, jota popsin uuteen vuoteen asti 83 vuoden rutiinilla!"

"Joulukinkku kuuluu jouluun aina. Se on yksi joulun tärkeitä juttuja lapsesta saakka."

"Se on vaan niin taivaallisen hyvää. Siitä tulee mieleen lapsuuden ihanat joulun tuoksut ja pirtin joulun tunnelma. Ruisleivän päälle laitettuna iltapalana yömyöhällä se on kaikkein parasta. Ja ilman sinappia, se pilaa kinkun maun."

"Joulu ei tunnu joululta ilman kinkun tuoksua aattoaamuna."

"Ei joulua ilman kinkkua. Kaipaan kyllä kovasti lapsuudenajan palvikinkkua, jonka isä palvasi savusaunan lämmössä."

"Eihän sitä tarvitse kuin iso joulukinkku, ruisleipää ja piimää!"

Laatikot: 24,3 prosenttia

"Niistä tulee lapsuuden joulu mieleen. Nyt valmistan niitä itse omille lapsilleni ja lapsenlapsille. Joululaatikoiden tuoksu tuo joulun. "

"Imellettyä perunalaatikkoa ei voita mikään, varsinkin kun sen on itse huolella valmistanut. Jouluruokiin kuuluu voi makua antamaan."

"Koska en syö sianlihaa. Ja sen tähden en enää, mitä näin televisiossa. Masentunut possu pää sorkkien päällä, aivan maassa."

"Itse tehty imelletty perunalaatikko on parasta maailmassa. Se ihana makea maku, ja kylkeen vähän palapaistia... en malta odottaa."

"Saa vain kerran vuodessa."

"Itse tehdyt laatikot maistuvat aina ja tuovat lapsuuden joulun suuhun."

Graavilohi: 14,7 prosenttia

"Kala kuuluu joulupäytään, ja siinä on niitä terveellisiä rasvoja. Kalaa syömällä on kevyt olo, toisin kuin lihaa syömällä."

"Syön joka aamu muutenkin graavattua lohta aamiaisvoileipäni päällä. Jo vuosikymmeniä, enkä kyllästy siihen. Itse graavattuna."

"On se vaan niin hyvää, paras alkupala aina. En kyllästy koskaan."

"En syö jouluna kinkkua, joten lohi ihan ehdottomasti, ja eipä pääse lihoon, kun ei kinkkua nassuta."

Rosolli: 6,0 prosenttia

"Rosolli on aina, lapsuudenkodistani alkaen, kuulunut joulupöytääni. Lapsenikin haluavat aina minun tekemäni rosollin omaan joulupöytäänsä – äidiltäni samoin oppimani porkkanalaatikon lisäksi."

"Teen sen itse alusta asti eli keitän punajuuret, porkkanat, perunat jne. Teen kaiken meidän sukumme perinteitä noudattaen, ja se on aina ollut kaikkien mieleen. Kiitos mummille sinne yläkertaan."

"Rosolli on kevyt ruoka. Laatikot ovat niin voimakkaita, etten niitä ota kuin erittäin vähän. Itse teen "säveltämäni" Waldoffin salaatin, se on myös meidän perheen lemppari. Eräänä jouluna perhe katsoi pitkään, kun keitin itselleni joulpäivänä kesäkeittoa, nam."

Sillit ja silakat: 4,2 prosenttia

"Sillikaviaari, sillisuttu, smetanasilli... kaveriksi keitettyjä puikulaperunoita."

"Sillit ja silakat! Tietenkin yhdessä rosollin ja perunan kanssa."

"Vaimon tekemät sinappisilakat."

"Suolaisennälkään kait. En ole makean ystävä, enkä kinkun."

Käpykakku 1,0 prosentti

Jokin muu, mikä? 6,9 prosenttia

"Hirvenlihapaisti, itse pyydettyä ja laitettua. Luomulihaa eikä mitään ylimääräistä, jota olisi joku muu manipuloinut. En syö vapaaehtoisesti mitään vesikinkkuja."

"Ehdottomasti kalkkuna, se on vain niin hyvää ja kevyttä ruokaa."

"Kalkkuna on ehdoton valinta. Jo yli 35 vuotta se on ollut pöydän komistus ja odotettu herkku."

"Ei ole lipeäkalan voittanutta, hyvällä valkokastikkeella ja maustepippurilla."

"Riisipuuro!"

"Lammas on juhlaruokaa. Kinkku on tylsä ja maistuu aika-ajoin kalalle."

"Minulle ehdoton suosikki on mäti, johon on sekoitettu pieneksi silputtua punasipulia sekä ranskankermaa. Se syödään paahdetun leivän päällä ja palan painikkeeksi otetaan akvaviittia!"

"Mun oma rakas poika mua vastapäätä, joka joulu ainakin."

"Avovaimoni. Tapasin hänet ensimmäisen kerran kolmekymmentä vuotta sitten. Kohtalo vei Itä-Suomeen työn perässä. Kun seinä nousi siellä "pystyyn", soitin hänelle ja sain sen mitä aina kaipasin. Elämä on nyt ihanaa, kun sain toisen mahdollisuuden kymmenien vuosien jälkeen."

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat