Mainos

Avoin kaivo lähellä jalkakäytävää - "Sain lapseni kiinni viime hetkellä"

Perheenäiti koki karmivan läheltä piti -tilanteen kävellessään maanantaina tuttua kauppareittiä lastensa kanssa Espoossa. Jalkakäytävän vierellä oli avoin, vettä täynnä oleva kaivo.

– Yksivuotias poikani opettelee kävelemään, ja huomasi kaivon ennen minua. Hän ryntäsi reunalle kurkkaamaan, mitä aukossa onkaan. Juoksin perässä ja sain onneksi napattua hänet syliini, äiti Piia Horko kertaa toissapäiväisiä tapahtumia.

– Minulla on kaksi lasta - mitä, jos olisinkin juuri ollut kiinni toisessa lapsessa, niin yksivuotias olisi siinä hetkessä ollut jo kaivossa.

Kuka korjaa kaivon? 

Horko ilmoitti avonaisesta kaivosta heti Espoon kaupungille. Hän myös latasi kuvan kaivosta Facebookiin, missä sitä on tähän päivään mennessä jaettu lähes 800 kertaa.

Kaivon tukkiminen ei kuitenkaan kuulu kaupungin vastuulle, vaan Helsingin seudun ympäristöpalveluille (HSY). Facebook-kuvan vieressä käytävän keskustelun perusteella useampikin ihminen on ilmoittanut kaivosta Espoon kaupungille, mutta yhä tänä aamuna se on ollut auki. Kaupunki on luvannut välittää viestin eteenpäin HSY:lle.

HSY on tänään aamulla yhdeksän jälkeen käynyt tukkimassa kaivon. HSY:ltä kuitenkin kerrotaan, ettei kyseinen kaivo oikeastaan ole heidän vastuullaan, vaan se saattaa olla esimerkiksi jonkun sähköyhtiön. 

– Laitoimme siihen kannen päälle ja nyt selvitämme, kenen vastuulle se kuuluu. Vieressä oli myös toinen avonainen kaivo, johon nähtävästi ohikulkija oli tökännyt muovisen merkin varoitukseksi, Vesihuollosta kerrotaan. 

Espoon kaupungin ohjeistuksen mukaan kaikista avonaisista tai raollaan olevista kaivoista sekä esimerkiksi kuopista teillä voi ilmoittaa suoraan kaupungille. Myös HSY ottaa vikailmoituksia vastaan. 

Avonaiset kaivot ovat aiheuttaneet vaaratilanteita aiemminkin. Vuonna 2011 kaksivuotias lapsi putosi sadevesikaivoon ja kuoli. Oikeus tulkitsi tapauksen tapaturmaksi. 

Onko sinulla kokemusta kaivojen tai kuoppien aiheuttamista vaaratilanteista? Miten yhteistyö oman kaupunkisi kanssa on toiminut? Kerro alla olevassa kommenttiosiossa tai MTV Uutisten Facebook-ryhmässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.