Aviopari Katariina Souri ja Eliya Zweygberg parisuhteestaan: "Emme halua lapsia"

Taiteilija-aviopari Katariina Sourin ja Eliya Zweygbergin tulevaisuuden suunnitelma on taiteen tekeminen, ei perheen kasvattaminen.

Sipoossa asuva aviopari Katariina Souri, 48, ja Eliya Zweygberg, 30, kertovat avoimesti, etteivät he suunnittele perheenlisäystä, eikä se olisi enää mahdollistakaan.

– Kävin sellaisessa operaatiossa, että en voi enää saada lapsia. Kävin ihan omasta tahdostani, en halua lapsia, Zweygberg painottaa.

Sourilla puolestaan on aikaisemmista suhteistaan 14-vuotias Kiana-tytär sekä 26-vuotias poika Kassu. Kolmas lapsi ei enää sopisi elämäntilanteeseen.

– En halua lasta, se on sellainen asia, mitä en enää jaksaisi, Souri myöntää.

Taitelija Souri sai kuopuksensa Kianan ollessaan 35-vuotias. Monilahjakkuuden mukaan odotusaika ei ollut vanhemmalla iällä läheskään niin helppoa kuin ensimmäisen lapsensa kohdalla. Souri väsyi.

– Kaikkein vaikeinta oli se huoli, jota parikymppisenä ei vielä ollut. Kianan kanssa olin koko ajan huolissani. Esimerkiksi kun ajoin autolla, mietin koko ajan, että apua, mitä jos ajan kolarin ja kuolen, Souri muistelee.

– Olen ollut neljännesvuosisadan kiinni lapsissani ja koirissani. Kohta koittaa vapaus, Souri heittää.

Kiireinen aviopari on tyytyväinen elämäänsä Sipoossa luonnon äärellä Sourin tyttären ja yhteisten koiriensa kanssa. Taiteilijoina he työskentelevät lähes päivittäin, välillä kotonaan, välillä yhteisessä liikkeessään.

Kesän kiireiden jälkeen aviopari pyrkii rentoutumaan ja matkustaa Norjaan toteuttamaan Zweygbergin toiveen.

– Lähdemme käymään Norjassa, sillä Eliya haluaa nähdä miekkavalaita, Souri hehkuu.

Loppuvuosi menee maalausten ja kirjoittamisen parissa. Souri paljastaa tehneensä juuri uuden kustannussopimuksen Teoksen kanssa ja kirjoittaa uutta kirjaa. Painos tulee julki vuoden 2018 puolella. 

– Se ei ole romaani, vaan henkilökohtaisesta prosessista kertova kirja. On siis aika räjäyttävä teos tulossa! Souri vinkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat