Mainos

Aviomiespalvelu

Vanha kunnon talonmies on nykyään ylellisyyttä, jos semmoista enää oikein mistään löytyykään. Kuka siis tekee kodin lukemattomat pikkuhommat silloin, kun talossa ei ole niihin pystyvää miestä - tai naista? Helppohan tälle miehen puutteelle on hymyillä mutta vastassa saattaa olla totinen paikka silloin, kun valot lakkaavat toimivasta tai oven kahva jää käteen. Tämmöiset hommat ovat nimittäin "liian" pieniä, siksi niille saattaakin olla yllättävän vaikea löytää tekijää!

Nyt tilanne saattaa olla helpottumassa, sillä ainakin Tampereen seudulla tarve on huomattu - ja eiköhän tieto sieltä leviä muuallekin maahan. Petteri Ikosen "Aviomiespalvelu" työllistää jo toistakymmentä osaavaa miestä, jotka käyvät auttamassa nimenomaan näissä kodin pikkutöissä. Hyvän asumisen tarkastaja kävi juttelemassa miehen kanssa ja seuraamassa mukana yhdellä tyypillisellä kotikäynnillä.

"Kun elämäntilanne muuttui joitakin vuosia sitten ja oli muutettava 160 neliön omakotitalosta 60 neliön kerrostaloasuntoon, tekemisestä tuli nopeasti puute", Ikonen hymyilee. "Työkaluja oli kertynyt ja aina oli tullut nikkaroitua jotakin. Siitä ajatus lähti pikkuhiljaa kehittymään. Onhan aika tyypillistä kuulla ihmisten valittavan, kuinka tämmöisille pikkujutuille on mahdoton löytää tekijöitä edes rahasta."

Nokialainen Leena Pio on asunut omakotitaloaan yksin jo kymmenisen vuotta. Miestä on tarvittu usein ja tarvitaan taas: ulkovalot eivät toimi - luultavasti vain lamput ovat palaneet, mutta ulkovalojen kuvuthan saattavat olla hankalia irrottaa - ja yläkerrassa tehdyn remontin jälkeen on jäänyt näkyviin yksi ruma pylväs, josta pitäisi tehdä pyöreä. Listojakin puuttuu tai on uusittava. Heti pihamaalla todettiin yksi korjattava asia lisää: polku oli todella liukas.

"Kyllä sekin asia hoituu. Täytyy varmaan hakea hiekkaa rautakaupasta", Ikonen toteaa.

Ikonen huomauttaa, ettei palvelua suinkaan ole rajattu yksin eläviin naisiin.

"Se vain on suurin yksittäinen asiakasryhmä. On paljon esimerkiksi perheitä, joissa mies on paljon matkoilla - eivätkä kaikki miehetkään suinkaan ole ehtineet tutustua vaikkapa porakoneen käyttöön. Nykyisin on paljon ihmisiä, joilla yksinkertaisesti ei kerta kaikkiaan ole aikaa", Ikonen selittää.

Yksi huomattava asiakasryhmä ovat myös muualta muuttaneet opiskelijat, joiden isät, veljet ja poikaystävät ovat jääneet kotiseudulle.

Tilanne on tuttu Piolle: "Sitä on aina joutunut vähän häpeillen pyytämään miestä lainaksi naapureilta tai sukulaisilta. Sellaisia tilanteita tulee jatkuvasti, että pitäisi olla voimaa tai ei uskalla kiivetä. Kun sitten näin ilmoituksen lehdessä niin sehän iski heti."

Nyt Ikonen vaihtoi lamput ja auttoi pystypalkin verhoilussa. Palkin ympäriltä oli kuorittu remontin yhteydessä paneeli pois, kun Pia kuvitteli, että alta olisi paljastunut kaunis hirsi. Ikonen kiinnitti palkkiin kolme kiekkoa, joihin uusi paneeli voidaan aikanaan kiinnittää. Kuka sen sitten tekee, se jää nähtäväksi.

Aviomiespalvelun taksa on 20-28 euroa tunnilta, riippuen välimatkoista ja työn laadusta. Kannattaa muistaa, että tällaiset työt ovat mitä tyypillisimpiä kotitalousvähennyksen kohteita!

(JKA 3.2.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.