Mainos

HS: Avin ylijohtaja viskikohusta – virkamiehiltä pyydetään selvitystä

Helsingin Sanomat on tavoittanut Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajan viskikohuun liittyen.

Viski-asiasta nousi eilen kohu sosiaalisessa mediassa, kun Helsingin Sanomat uutisoi viraston määränneen viskiin liittyvät maininnat poistettaviksi ykstiyshenkilöiden blogeista. Määräys liittyy kahden viikon päästä järjestettävään Olutexpo Finlandiin, jonka aiempi nimi oli Olut & Viskiexpo.  

Uutisen mukaan tapahtumalta olisi evätty anniskelulupa, jos blogeista ei olisi poistettu viski-viittauksia

Ylijohtaja Anneli Taina myöntää Helsingin Sanomille, että asiassa on ehkä menty liian pitkälle, jos tapauksessa on uhattu anniskeluluvan eväämisellä.

– Haluan selvityksen virkamiehiltäni, että miksi he ovat näin tulkinneet. Mutta se tausta on se alkoholimainonnan kielto. Se on selvä, että siitä on kyse, mutta onko sitä tulkittu liiankin tiukasti, niin se pitää selvittää, Anneli Taina sanoo lehdelle.

Taina sanoo haastattelussa kannattavansa itse lupajärjestelmien ja valvonnan lieventämistä. Lisäksi Taina kertoo lehdelle olleensa politiikko-aikoinaan sen kannalla, että alkoholimainonta pitäisi vapauttaa Suomessa kokonaan.

– Internet on muuttanut kaiken, myös valvonnan. Eihän voida pysyä perässä vaikka mainontakysymyksessä. Totta kai ihmiset näkevät väkevien alkoholijuomien mainontaa netissä, vaikka se on Suomessa kielletty. Alkoholimainokset pyörivät ulkomailla sivuilla joka tapauksessa. Sitä ei voi kieltää, Taina toteaa lehden haastattelussa

Hän kuitenkin korostaa lehdessä, että virkamiehet noudattavat lakeja ja virastojen tulkinnat tehdään eduskunnan laatimien lakien perusteella. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.