Avi päätti ministeriön suosituksen vastaisesti – Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela: "Kovasti ovat saaneet tehdä töitä, että pysyvät perässä"

3:19
Katso videolta Harri Nummelan koko haastattelu MTV Uutiset Livestä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina, että lasten ja nuorten harrastustoiminta saa jatkua, mikä on vastoin sosiaali- ja terveysministeriön suosituksia. Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi MTV Uutiset Livessä, että päätös on oikea.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret saavat jatkaa ohjattua harrastamista muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Niiden käytössä tulee edelleen huomioida terveysturvallisuus. Nummela otti ilolla vastaan Avin tekemän päätöksen.

– Tämä päätös on lasten ja nuorten kannalta oikea. Hyvä päätös tässä tilanteessa. Sen perusteenahan on kokonaisarvio siitä, että mikä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin kannalta paras ratkaisu. Uskon myös, että tunnistaa ja antaa arvoa sille työlle, mitä jääkiekossa ja muissakin lajeissa on seuratoiminnassa tehty sen eteen, että noudatettaisiin hyviä terveysturvallisuutta tukevia käytäntöjä, Nummela sanoo.

Erilaisia ohjeistuksia on tullut suurissa määrin ja pandemiatilanteen vaihtelu on tuonut aluekohtaisia eroja, mikä on tuonut omat haasteensa.

– Seuroissa ja lajiliitoissa vastuuhenkilöt, kilpailupäälliköt ja seuratoiminnasta vastaavat henkilöt ovat saaneet tehdä kovasti töitä, että ovat pysyneet perässä. Ovat sitten osanneet oikein ohjeistaa oman lajinsa ihmisiä, Nummela toteaa.

Nummela jakaa kiitosta urheiluväelle hienosta työstä pandemian aikana.

 – Se on ollut hatunnoston arvoista työtä, mistä vapaaehtoisväki ansaitsee palkkatyönä lajien piirissä toimivien ihmisten ohella todella ison kiitoksen, Nummela päättää.

Katso Harri Nummelan koko haastattelu pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja