Avasi käsiaseella tulen useita ihmisiä päin: 32-vuotiasta miestä syytetään kolmesta murhan yrityksestä – syyttäjän mukaan Kampin ampuja toimi vakaasti harkiten

12:11
MTV Uutiset Live kertoi syytetyn vangitsemisesta aiemmin.

Syyttäjä on nostanut syytteet viime kesänä Helsingin Kampissa tapahtuneesta ampumistapauksesta.

32-vuotiasta miestä syytetään kolmesta murhan yrityksestä ja niiden lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta sekä vaarallisen esineen hallussapidosta.

Ampuminen tapahtui 23.7 Ruoholahdenkadun ja Hietalahdenkadun risteyksessä.

Syyttäjän mukaan teot on tehty vakaasti harkiten sekä vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen ja siksi niitä tutkitaan murhan yrityksenä.

Syytetty kiistää pääosan rikoksista

Syyttäjä Nina Keskinen kertoo STT:lle, että epäilty myöntää ampuma-aseen hallusapidon, mutta kiistää pääosan rikoksista.

Oikeudenkäynti tullaan syyttäjän mukaan tulkkaamaan ainakin albanian kielellä. Syytteessä on epäillyn ampujan lisäksi Keskisen mukaan kolme ihmistä.

Ampujan käyttämä ase oli luvaton. Ampuja avasi neljän maissa iltapäivällä käsiaseella tulen kolmea 1990-luvulla syntynyttä kohti.

Kaksi heistä loukkaantui vakavasti. Kolmas oli aivan loukkaantuneiden vieressä ja niin ikään vaarassa. 

Tilanteeseen jouduttiin, kun syytetty oli nähnyt henkilöautossa kolme toisen suvun jäsentä. Syytetty oli törmännyt kolmikon autoon, minkä jälkeen miehet poistuivat autoista. Epäilty ampui neljä laukausta, joista kaksi osui henkilöauton matkustajiin, poliisi kertoi aiemmin. Sivulliset eivät loukkaantuneet ampumisessa.

Poliisi epäilee sukuriitaa

Epäilty ja uhrit tunsivat toisensa entuudestaan ja kyseessä oli välienselvittely. Kampin ammuskelun uhrilla on sama sukunimi kuin miehellä, joka on pahoinpidellyt ampujan viime vuonna.

Syytetty on 32-vuotias kosovolaistaustainen rakennus- ja saneerausalan yrittäjä.

Epäiltyä ampujaa vastaan nostettiin myös syytteet laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä. Nämä syytteet liittyvät eri tapauksiin, jotka ovat tapahtuneet Vantaalla ja Helsingissä.

Haastehakemus toimitettiin Helsingin käräjäoikeuteen tänään.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja