AVAn kesään kuuluu suuria tunteita ja eepoksia

AVAlla nähdään kesäkuusta alkaen draamasarjoja, joissa tulkitaan suuria tunteita. Myös eepokset ovat AVAn kesässä vahvassa roolissa.

AVAlla seurataan kesäkuusta alkaen tinkimättömän ylikomisarion George Gentlyn työskentelyä. Vaimoaan sureva ja korruptiota tulisesti vihaava poliisimies on valloittanut brittien sydämet, ja nyt on suomalaisten dekkarin ystävien vuoro. Kesän muu draamatarjonta keskittyy sekin suuriin tunteisiin ja eepoksiin.

George Gentlyn tutkimukset sunnuntaisin klo 21 alkaen 10.6.

AVA tuo ruutuihin Briteissä suositun poliisisarjan (Inspector George Gently), joka luo hurmaavaa ajankuvaa 1960-luvusta. Sarjan päähenkilö, Scotland Yardin kokenut ylikomisario George Gently (Martin Shaw) on vanhanaikainen poliisi, joka on hankkinut paljon kunnioitusta mutta vähän ystäviä pakkomielteisellä suhtautumisellaan lainrikkojia ja poliisin korruptiota kohtaan. Vaimonsa murhan jälkeen Gently päättää siirtyä eläkkeelle, mutta muuttaa suunnitelmiaan ratkaistakseen vielä viimeisen juttunsa nuoren ja kunnianhimoisen etsivä John Bacchusin (Lee Ingleby) kanssa. Tapaus johdattaa Gentlyn vaimonsa mahdollisen murhaajan jäljille.

Sarja perustuu Alan Hunterin romaaneihin ja sitä on tehty neljä tuotantokautta. Viides tuotantokausi on määrä televisioida Britanniassa myöhemmin tänä vuonna.

Maria Wern: Kalpeat ja kuolleet sunnuntaisin klo 21 alkaen 27.5.

Dekkarihahmo Maria Wern on nuori poliisi ja kahden lapsen äiti, joka kamppailee yksityiselämän ja työelämän yhteensovittamisen kanssa. Naisetsivä siirtyy loman myötä työskentelemään Gotlantiin ja muuttaa lopulta sinne pysyvästi. Tässä kaksiosaisessa tv-elokuvassa (Alla de stillsamma döda) Maria Wern selvittelee kadonneen asianajan tapausta, johon liittyy uhkausviestejä eläinaktivisteilta. Astetta vakavammaksi tutkinta muuttuu vedestä löytyvän ruumiin myötä. Sarjaa tähdittää suomalaisessa Kotikatu-sarjassakin vieraillut ja Varustamo-sarjasta tuttu Eva Röse.

Ruotsalainen dekkarisarja perustuu Anna Janssoninmenestyskirjoihin, jotka on kuvattu tv-elokuviksi.

AVA Draama: Sota ja rauha sunnuntaisin klo 21 alkaen 29.7.

Tolstoin suurteos valloittaa ja häikäisee upeana televisiototeutuksena. Eurooppalaisena yhteistuotantona syntynyt sarja (War and Peace) kertoo venäläisaateliston kohtalonhetkistä historiallisesti merkittävänä ajankohtana. Aatelismiehet liittyvät innokkaina tsaari Aleksanterin joukkoihin taistellakseen Napoleonia vastaan, mutta saavat pian huomata sodan julmuuden. Kotiin jääneet perheenjäsenet odottavat ja pelkäävät huonoja uutisia rintamalta.

Neliosainen sarja on englanninkielinen ja sen pääosissa nähdään mm. Alessio Boni, Clémence Poésy, Alexander Beyer, Andrea Giordana, Hannelore Elsner, Valentina Cervi, Brenda Blethyn, Malcolm McDowell, Violante Placido, Igor Kostolevsky. Sarjan on ohjannut Robert Dornhelm.

Muista myös nämä:

Komediaputki perjantai-illassa, draamauusinnat lauantai-iltapäivisin ja suosittu rikossarja sunnuntaisin!

Puumanainen perjantaisin klo 22.00

Jules Cobb (Courteney Cox) on nelikymppinen uranainen, teini-ikäisen pojan (Dan Byrd) yksinhuoltaja ja tuore sinkku. Floridalaisessa pikkukaupungissa tärkeintä on deittailu ja Cougars-jalkapallojoukkue – varsinkin kun matsien ympärillä parveilee joukoittain eronneita keski-ikäisiä naisia etsimässä nuoria miehiä! Jules ei tahtoisi olla yksi ahnaista puumanaisista, ja pian hän huomaakin ihastuneensa naapuriinsa Graysoniin (Josh Hopkins).

Moderni perhe perjantaisin klo 22.30

Emmy-palkittu komedia ottaa lähitarkastelun kohteeksi erilaisia modernin perheen muotoja: yksilapsisen homoparin, kolmilapsisen heteroparin ja kaksinkertaisesti etnisen pariskunnan. Ohjelmassa mukamas hollantilainen dokumenttiryhmä kuvaa näiden perheiden arkea Alankomaissa esitettävää tosi-tv -sarjaa varten. Modernin perheen pääosissa nähdään mm. Pulmuset-sarjan Al Bundyna tunnettu Ed O'Neill. Sarja jatkuu kolmannen tuotantokauden jaksoilla.

AVA Draamat lauantaisin klo 16.00

AVA esittää uusintana useita laadukkaita eurooppalaisia draamasarjoja lauantai-iltapäivisin. Kesällä nähdään mm. draamat Tohtori Moscati, Lescanon siskokset, Ateljee Fontana ja Vapaa sielu. Niissä kuvataan kiehtovasti eurooppalaista lähihistoriaa ja yksittäisten ihmisten ja perheiden kohtaloita.

Jälkiä jättämättä sunnuntain myöhäisilloissa

Tanskalaismenestykseen perustuva rikossarja kertoo Seattlessa tapahtuneesta nuoren tytön murhasta ja sitä seuraavasta rikostutkinnasta. Sarja kutoo yhteen kolme tarinaa: etsivien jotka tutkivat murhaa, surevien läheisten sekä epäiltyjen. Mitä pidemmälle tutkimukset etenevät, sitä ilmeisempää on että jokaisella on salaisuutensa, ja menneisyys vainoaa heitä kaikkia. Toisen tuotantokauden jaksoja.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja