Mainos

Autopomo: Autonomisten autojen kanssa edettävä varoen – ”Yksi onnettomuus voi tappaa koko alan”

0:22

Robottiautot ovat vaatineet ensimmäisen kuolonuhrin. Maaliskuisen onnettomuuden jälkeen suhtautuminen autonomisiin autoihin on muuttunut ja ilmapiiri kiristynyt.

VIDEO VOI JÄRKYTTÄÄ: Näin traaginen kuolonkolari tapahtui – robottiauto ei jarruttanut ajoissa

Volvon hallituksessa istuva Li Shufu kehottaa autovalmistajia etenemään autonomisen teknologian kanssa varovasti. Pari viikkoa sitten Yhdysvalloissa sattunut kuolonkolari on herättänyt runsaasti keskustelua robottiautojen turvallisuudesta ja saanut kriittisemmin uuteen teknologiaan suhtauvat tahot takajaloilleen.

– Yksi onnettomuus voi tappaa koko alan, joten meidän on edettävä varovasti, Volvon emoyhtiön Geelyn perustaja Li kertoi.

Lin mukaan autovalmistajien on valtavista teknologisista harppauksistaan huolimatta muistettava, että turvallisuus tulee aina ensimmäisenä. Hän alleviivasi, että turha hätiköinti tulee kostautumaan.

– Jos turvallisuutta ei pystytä takaamaan, ei autonomisia autoja tule sallia, hän linjasi.

Ensimmäinen kuolonuhri

Arizonassa sattuneessa onnettomuudessa kyytipalvelu Uberin autonomisella teknologialla varustettu Volvo XC90 törmäsi tietä ylittäneeseen jalankulkijaan. 49-vuotias nainen kuljetettiin kriittisessä tilassa sairaalaan, jossa hän menehtyi vammoihinsa. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen robottiauton vaatima kuolonuhri.

Uber ilmoitti heti onnettomuuden jälkeen keskeyttävänsä autonomisten autojensa testaamisen toistaiseksi. Näin ilmoitti tekevänsä myös Toyota. 

***

2:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.