Mainos

Automaattinen sisäänpääsy kouluihin ei saa kannatusta

Kaikkien hakijoiden hyväksyminen oppilaitoksiin ei saa kannatusta koulutusalan ammattilaisilta. Pääministeri Matti Vanhanen ehdotti eilen, että kaikki opiskelupaikkaa hakeneet hyväksyttäisiin sisään oppilaitoksiin.

Koulutusalan ammattilaiset pitävät ajatusta utopistisena. Heidän mukaansa ehdotus on kallis ja epärealistinen.

- Ongelma on oikeastaan se, kuinka työmarkkinoille sijoitutaan ja kuinka hallittuja koulutusmäärät eri aloilla ovat. Ja jos kovin suuria muutoksia aloituspaikkoihin hetkellisesti tehdään, niin se saattaa kyllä sitten joidenkin vuosien päästä näyttäytyä ongelmina työmarkkinoille sijoittumisessa, arvioi Akavan koulutuspoliittinen asiamies Simo Pöyhönen.

Opetusministeri Henna Virkkusen mukaan opiskelupaikkoja aiotaan kuitenkin lisätä harkitusti.

- Ammatilliseen koulutukseen on lisätty tällä hallituskaudella, näiden muutaman vuoden aikana jo 7000 paikkaa ja tulen kyllä esittämään tähän lisäbudjettiin vielä lisää aloituspaikkoja. Mutta se on juuri näin että ei voida tehdä valtavia määriä lisäyksiä näihin lyhyellä aikavälillä, sillä koulutuksen laatu pitää myös pystyä varmistamaan, Virkkunen toteaa.

Kevään yhteishaussa lähes 130 000 suomalaisnuorta haki opiskelupaikkaa ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta. Noin joka kolmas sai paikan. Ammattikouluun tai lukioon haki vajaat satatuhatta nuorta.

(MTV3)

Lue lisää:

Katso Elisa Tikkasen juttu (Kymmenen uutiset 8.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.