Autoliikkeen mainos ratsasti Kalifornian kymmeniä tappaneilla maastopaloilla: ”Minua lähes hävettää omistaa Ford”

Ford sai autoliikkeen mauttomaksi tulkitulla mainoksella ikävää huomiota. Anteeksipyynnötkin menivät tällä kertaa aivan metsään.

Joskus mainostajille käy köpelösti heistä riippumattomista syistä, kun hyväntahtoiseksi tarkoitettu mainos onkin maailman tapahtumien valossa täysin uudessa kontekstissa. Kaliforniassa sijaitsevan Fordin liikkeen mainos oli kuitenkin täysin laskelmoitu ja siksi se saikin ansaitusti vihat niskaansa.

Tulikuumat tarjoukset

Kaliforniassa riehuvat maastopalot eivät ole asia, mistä suurin osa ihmisistä ajattelisi vääntää vitsiä. Paloissa on kuollut jo yli 60 ihmistä, satoja on edelleen kateissa ja paloa ei ole vielä saatu edes kokonaan sammuksiin. Ford päätti kuitenkin hyödyntää kokonaisia naapuristoja tuhonnutta tulipaloa mainoksessaan.

Kahden maastopaloalueen välissä sijaitseva Simi Valleyn Ford-merkkiliike julkaisi marraskuun 11. päivänä mainoksen, jossa todettiin: ”No me emme syttyneet tuleen, mutta nämä tarjoukset ovat tulikuumia”.

Ford tökerömainos

Kuvakaappaus mainoksesta DailyMail-sivustolta.

Mainoksesta nousi luonnollisesti kohu, kun Twitterissä teilattiin Fordin käsittämättömän huono tilannetaju. Jo poistetuissa viesteissä sanottiin muun muassa, että ”Minua lähes hävettää omistaa Ford. Ihmiset palavat omiin autoihinsa ja Simi Valley Ford pitää tätä hyvänä markkinointina”.

Videolla näkyy, miten Italiassa tuhoutui satoja Maserateja tulipalossa. Artikkeli jatkuu videon alla.

0:41

Metsään mennyt anteeksipyyntö

Kun mainos oltiin lynkattu sosiaalisessa mediassa, liikkeen edustaja esitti Simi Valley Ford -tilillä anteeksipyynnön, joka on sittemmin poistettu Twitteristä.

– Hei ystävät, markkinointitiimimme valitsi tämän viikon kampanjaan tekstin, joka vaikuttaa olevan joidenkin mielestä tunteeton, twiitissä sanaillaan.

Twitter-käyttäjät eivät oikein sulattaneet tätä ”anteeksipyyntöä”, eikä kohu laantunut lainkaan. Autoliike sijaitsee kahden paloalueen välissä, joista kumpaakaan ei ole vielä saatu edes hallintaan. Pari päivää huonoa tilannetajuaan pohdittuaan, Simi Valley Ford julkaisi Twitterissä uuden anteeksipyynnön.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hiljattain ilmaisimme itseämme tavalla, joka ei vastaa arvojamme. Olemme pahoillamme. Simi Valley on kotimme ja kuten kaikki täällä asuvat, jatkamme avun antamista näinä hankalina aikoina.

Lähde: DailyMail, abc

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja