Autokouluopetukseen muutos: "Kauaskantoiset vaikutukset koko väestöön"

Tulevaisuudessa kaikki ajokortin ajaneet osaavat välttämättömimmät ensiaputaidot.

Suomen Punainen risti ja Suomen Autokoululiitto ry aloittavat ensiapuopetuksen yhteistyöhankkeen autokouluissa. "Auttaminen liikenneonnettomuudessa" -kouluttajakoulutus opettaa autokoulunopettajille ensiavun perusteita SPR:n ohjeiden mukaan.  

Pätevöityneet autokouluopettajat opettavat itse käytännön perusensiaputaitoja ajokorttikoulutusta suorittaville.  Ensiapuopetus sisällytetään opetukseen, eikä se lisää autokoulujen tai ajokorttia suorittavien kustannuksia.

Suomessa on noin 1 500 autokouluopettajaa, joista noin 400 on jo ilmoittautunut koulutukseen. Ajokortin ajaa vuosittain noin 60 000 suomalaista.

–  Suomen Punaisen Ristin näkökulmasta tällä on kauaskantoiset vaikutukset koko suomalaiseen väestöön. Ne, jotka käyvät autokoulun, oppivat ensiapua ja myös kertovat siitä eteenpäin. Tämän sopimuksen ansioista me moninkertaistamme ajatuksen turvallisuudesta ja hengenpelastamisesta, koska kyseessä on iso joukko, jonka kautta saamme tietoa levitettyä, toteaa SPR:n pääsihteeri Kristiina Kumpula.

Yhteistyöhanke mahdollistaa ensimmäistä kertaa historiassa jokaiselle ajokortin ajavalle ensiapuvalmiudet käytännössä.

– Tämä antaa uutta sisältöä autokouluopetukseen ja asennekasvatukseen, iloitsee Autokoululiiton toimitusjohtaja Ari Heinilä.

"Auttaminen liikenneonnettomuudessa" -oppitunnilla opitaan henkeä turvaavia toimenpiteitä, jotka toimivat missä tahansa tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja