Autokoulun teoriakoe uudistuu – ota varaslähtö harjoitteluun

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ottaa käyttöön uuden kuljettajatutkinnon teoriakokeen tammikuun alusta.

Kuljettajatutkinnon uusi teoriakoe eroaa nykyisestä siinä, että liikennetilannekuvat eivät ole enää valokuvia, vaan ne on rakennettu animaatiotyökalulla.

Liikennetilanteet eivät myöskään perustu olemassaoleviin ympäristöihin, vaan ne ovat rakennettuja. Kotikenttäetua ei siis ole tarjolla kenellekään. Samoja kuvia käytetään myös opetuslupaopettajan teoriakokeessa.

Uudessa teoriakokeessa on luovuttu kuva- ja kysymyskohtaisista aikarajoista. Jatkossa vain kokeen kokonaisaika on rajoitettu 30 minuuttiin. Sama pätee sekä ajokorttia suorittavan oppilaan teoriakokeeseen että opetuslupaopettajan kokeeseen. Teoriakokeet tehdään tablettilaitteilla.

Maksutonta harjoittelumateriaalia

Uuden mallin mukaisen teoriakokeen harjoittelumateriaalit löytyvät jo nyt Autoliiton maksuttomasta Ajokoulu-palvelusta. Autoliitto on käyttänyt kuvien tekemiseen samaa mallinnusohjelmaa, jolla varsinaisenkin teoriakokeen kuvat on tehty. Myös riskitilannevideot ja ajokoevideo ovat vapaasti katseltavissa.

Näin kuvat vastaavat erinomaisesti oikean kokeen vaatimuksiin ja harjoitteleminen antaa hyvät valmiudet oppimiseen ja kokeen läpäisemiseen. Autoliiton Ajokoulu toimii sekä tietokoneella että yleisimmillä mobiililaitteilla, kuten tablettitietokoneella.

– Haluamme tarjota sekä ajokorttia suorittaville että jo pidempäänkin ajaneille mahdollisuuden harjoitteluun ja oppimiseen. Kokeneenkin kuljettajan kannattaa välillä käydä kokeilemassa, vieläkö liikennesäännöt ovat hallussa. Moni sääntö on voinut muuttua oman kortin saamisen jälkeen, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen toteaa.

Lähde: Autoliitto

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja