Autokorjaamo yllättyi katsottuaan Teslan jarruja vähän lähemmin – tämä muutos on mennyt monelta ohi, eikä ihme

Elohopeaa ja kirsikanpunaista – Tesla Model Y sai uusia värejä 0:47
Tesla Model Y sai uusia värejä.

Kalifornialainen sähköautopaja ZEVcentric yllättyi tutkittuaan tuliterän Model Y:n jarruja. Tesla on käyttänyt elokuusta lähtien Model Y:n Performance-mallin taka-akselilla halvempia jarruja, jotka on naamioitu näyttämään samalta kuin korvatut jarrut.

Tesla on jo pitkään käyttänyt autoissaan pääosin Brembon valmistamia jarruja. Poikkeuksena on ollut Model Y, jonka perusversion perässä on käytetty korealaisen Mandon jarrusatuloita. Viime kesästä lähtien Mandon jarruja on laitettu myös Model Y:n suorituskykyiseen Performance-malliin, jonka taka-akselilla käytettiin aiemmin Brembon tehokkaampia jarruja.

Yhdysvaltalaisen sähköautokorjaamon videoilla näytetään, miten uudet takajarrut on naamioitu näyttämään samanlaisilta tehokkaammilta Bremboilta kuin etuakselilla ja samanlaisilta kuin taka-akselilla aiemmin.

Kanadalaisen Drive Tesla -sivuston mukaan Tesla siirtyi käyttämään Model Y Performancessa Mandon valmistamia takajarruja 15. elokuuta 2022.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

ZEVcentricin Twitterissä julkaisemalla videolla näkyy, kuinka jarrusatulat on peitetty metallisella kuorella, jonka alta paljastuvat satulat ovat käytännössä identtiset halvemman Model Y Long Range -mallin jarrusatuloiden kanssa.

Jarrumuutos koskee ainakin toistaiseksi vain Model Y:n Performance-versiota. Model 3:n tehomallissa käytetään yhä Brembon jarruja myös takana.

Lue myös:

    Uusimmat