MTV seurasi yli sadan nuoren massakokoontumista Närpiössä: Koronan leviäminen huolettaa, mutta tapaamisia aiotaan jatkaa – "Halutaan pitää hauskaa"

3:17
Nuorten massakokoontumiset ovat yleistyneet koronavirusrajoituksista huolimatta Pohjanmaalla – MTV Uutiset oli paikalla perjantai-iltana. Haastateltavana Pohjanmaan poliisilaitoksen komisario Pauli Latvanen tilannekeskuksesta.

Nuorten massakokoontumiset ovat yleistyneet koronavirusrajoituksista huolimatta Pohjanmaalla.

Pohjanmaan poliisi tiedotti eilen saaneensa tiedon, että nuoria olisi kokoontumassa viikonloppuna aikana jälleen usealla paikkakunnalla.

– Viime aikoina ovat yleistyneet samantapaiset meetit kuin kesällä olleet mopomeetit. Isoille parkkipaikoille ja kauppojen parkkialueille on kokoonnuttu suurella joukolla autoilemaan.

– Se on välillä ryöpsähtänyt käsistä, ja paikalla on saattanut olla kymmeniä autoja, kertoo komisario Pauli Latvanen Pohjanmaan poliisista.

Kokoontumisissa pahoipitelyjä ja häiriökäyttäytymisiä

Poliisi on joutunut puuttumaan kokoontumisiin tartuntatautivaaran takia. Lisäksi kokoontumisissa on ilmennyt häiriötilanteita.

– Siellä on tullut pahoinpitelyjä, revittelyä ja muuta häiriökäyttäytymistä.

Latvasen mukaan ongelmia on esiintynyt lähinnä suurissa kaupungeissa, kuten Vaasassa, Seinäjoella ja Kristiinankaupungissa.

Poliisin mukaan yli 10 hengen tilaisuuden järjestäjää eli koolle kutsujaa voidaan epäillä rikoksesta. Latvasen mukaan rikosnimikkeenä voi olla kokoontumisrikkomus.

– Koolle kutsuja voi joutua epäillyksi, jos kutsun perusteella paikalle tulee suurempi ihmismäärä.

"Halutaan pitää hauskaa"

MTV Uutiset seurasi illan aikana nuorten kokoontumista huoltoasemalla Närpiössä.

Paikalle traktorilla saapunut 16-vuotias kristiinankaupunkilainen Niklas Sandvik kertoo, että nuoret sopivat kokoontumisista sosiaalisessa mediassa, kuten Snapchatissa.

– (Kokoontumisten) syynä on tylsyys koronan takia. Halutaan pitää hauskaa, hän perustelee.

Paikalla jopa yli sata ihmistä

Sandvik myöntää pelkäävänsä koronaviruksen leviämistä, mutta kertoo osallistuneensa meetteihin lähes joka kerta. Kokoontumiset ovat keränneet paikalle runsaasti nuoria.

– Yli sata ihmistä on ollut.

Poliisit ovat pysäyttäneet myös Sandvikin ja käskeneet häntä menemään kotiin. Sandvik kertoo, että tapaamisia aiotaan todennäköisesti pitää jatkossakin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja