Poliisi puuttuu nuorison toistuviin kokoontumisrikkomuksiin Pohjanmaalla: pysäköintialueita suljetaan ja valvontaa tehostetaan – rikkomuksesta voi napsahtaa tuntuvat sakot

Poliisi varautuu hillitsemään vappujuhlintaa jopa joukkojenhallintajoukoilla – poliisitarkastaja:"Sinnitellään nyt siellä kotona" 5:01
Poliisi varautuu hillitsemään tulevaa vappujuhlintaa jopa joukkojenhallintajoukoilla.

Nuoriso kokoontuu viikonloppuisin yhteen, vaikka se on koronapandemian vuoksi kiellettyä. Pohjanmaalla poliisi aikoo puuttua tilanteeseen.

Pohjanmaan poliisilaitos kertoo tiedotteessaan saaneensa tiedon, että nuoriso olisi taas viikonloppuna kokoontumassa autoilla useammalla paikkakunnalla.

Poliisi muistuttaa, että kokoontumisten järjestäminen on tällä hetkellä kielletty ja tilaisuuden järjestäjää eli koolle kutsujaa voidaan epäillä rikoksesta.

Poliisilla on tällä hetkellä tutkittavana kokoontumisrikkomuksia edeltäviltä viikonlopuilta ja uusia rikkomuksia otetaan tutkittavaksi matalalla kynnyksellä.

Kokoontumisrikkomuksesta voidaan tuomita sakkoihin. Mahdolliselle järjestäjälle eli kokoontumisen kokoonkutsujalle voi tulla myös vahingonkorvausvastuu. Pahimmillaan korvaussummat voivat olla isoja.

Poliisista kerrotaan, että he ovat olleet yhteydessä eri pysäköintialueiden haltijoihin eri puolilla Pohjanmaata ja muutamalla paikalla liikenne estetään viikonloppuna. Lisäksi poliisi valvoo tehostetusti liikennettä, yleistä järjestystä ja turvallisuutta ja kaikkeen häiritsevään ja turvallisuutta vaarantavaan toimintaan tullaan poliisin toimesta puuttumaan.

Kristiinankaupungissa, Närpiössä, Pietarsaaressa, Seinäjoella ja Vaasassa on aikaisempina viikonloppuina ollut poliisin mukaan suurempia kokoontumisia ja nyt poliisi on saanut tiedon, että myös Kauhajoelle oltaisiin viikonloppuna järjestämässä kokoontuminen.

Poliisi vetoaa vahvasti vanhempiin ja nuoriin, että nuoret eivät osallistuisi tällaisiin kokoontumisiin, sillä kysymys on kaikkien turvallisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat