Mainos

Autojätti ja Microsoft yhteistyöhön – pian autosikin juttelee pilven kanssa

Renault-Nissan ja Microsoft ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen autojen pilvipalveluiden kehittämisestä.

Autovalmistaja Renault-Nissan ja teknologiayritys Microsoft ovat allekirjoittaneet maailmanlaajuisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen tarkoituksena on edistää tietoverkkoihin yhteydessä olevien autojen käyttöä maailmanlaajuisesti.

Yhtiöt sopivat kehittävänsä yhteistyössä teknologiaa, joka yhdistää autot tietoverkkoihin. Kuluttajille luvataan muun muassa uusia palveluita navigoinnin, ajoneuvon kauko-ohjattavuuden ja pilvestä ladattavien päivitysten muodossa.

– Autot ovat yhä enemmän yhteydessä tietoverkkoihin, Renault-Nissan-johtaja Ogi Redzic kertoo.

– Tavoitteenamme on olla maailmanlaajuinen palveluntarjoaja, joka tarjoaa autojen verkkopalveluita yhden ainoan alustan kautta, Redzic sanoo.

Renault-Nissan aikoo tuoda itseajavan teknologian ja autojen yhdistettävyyspalvelut automalleihinsa kohtuulliseen hintaan. Autovalmistaja aikoo lanseerata yli kymmenen itseajavaa teknologiaa hyödyntävää ajoneuvoa vuoteen 2020 mennessä.

Renault-Nissan kehittää myös yhdistettävyyspalveluja, joiden avulla kuluttajat voivat muun muassa hoitaa työasioita, käyttää viihdepalveluja tai olla yhteydessä sosiaaliseen mediaan.

Palvelut toimivat Microsoftin Azure-pilvipalvelun kautta, joka on yhteensopiva useiden käyttöjärjestelmien, ohjelmointikielien ja työkalujen kanssa. Täten voidaan luoda yksi alusta, joka tuottaa palveluja molemmille autovalmistajan merkeille.

– Vaikka kokemus tietoverkkoon jatkuvasti yhteydessä olevasta autosta onkin vielä lapsenkengissä, uskomme, että siinä on valtavasti potentiaalia muuttaa koko autoteollisuutta, Microsoft-johtaja Jean-Philippe Courtois sanoo.

Courtois kertoo Microsoftin olevan tyytyväinen myös siihen, että Renault-Nissan on läsnä kaikilla maailman markkina-alueilla.

Lähde: Nissan Nordic

---

0:59

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.