Autoilija töytäisi kahta koululaista suojatiellä – toinen autoilija yritti varoittaa tööttäämällä ja valoja vilkuttamalla

Poliisi julkaisi pysäyttävän videon suojatierikkeestä 0:50

Autoilija törmäsi suojatiellä kahteen koululaiseen Espoon Mankkaalla maanantaina, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Video: Poliisi julkaisi aikoinaan pysäyttävän videon suojatierikkeestä

Lapset eivät poliisin mukaan loukkaantuneet onnettomuudessa vakavasti. Toinen lapsista tunsi kipua nilkassaan ja toinen vatsassaan.

Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Suojatieonnettomuus tapahtui, kun Tapiolaa kohti ajanut henkilöautoilija ei havainnut Mankkaansuon risteyksessä suojatietä ylittäviä lapsia. Vastaantuleva autoilija yritti varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja valojen vilkuttamisella, mutta siitä huolimatta auto osui lapsiin. Poliisin mukaan auton vasen kylki osui lapsiin. 

Paikalle kutsuttu ambulanssihenkilökunta tarkasti lasten kunnon.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että silminnäkijöiden mukaan lapset käsittelivät kävellessään matkapuhelimiaan, eivätkä kiinnittäneet huomiota suojatietä lähestyvään autoon.

Rikoskomisario Matti Högman Länsi-Uudenmaan poliisista toivoo tiedotteessa, että kaikki vanhemmat juttelisivat lasten kanssa kännykän käyttämisestä liikenteessä.

– Liikenteessä huomio pitää kiinnittää liikenteeseen, eikä älylaitteeseen. Tämä on erityisen tärkeää pienten lasten kohdalla, mutta pätee yhtä hyvin myös meihin aikuisiin.

Poliisi muistuttaa myös kaikkia heijastimen käytöstä. 

Lue myös:

    Uusimmat