Yksi kuoli auton ajauduttua ojaan Järvenpäässä

Järvenpäässä sattui myöhään lauantai-iltana ulosajo, jossa kuoli yksi ihminen, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Aluksi pelastuslaitos kertoi kahden loukkaantuneen vakavasti joista toinen oli kriittisessä tilassa. Kaikkiaan ojan pohjalle päätyneessä autossa oli neljä ihmistä. Heistä kaksi sai lievempiä vammoja.

–  Yksi oli ilmeisesti sinkoutunut ulos ja kolme muuta oli päässyt omin neuvoin autosta, päivystävä palomestari Tomi Airaksinen kertoi STT:lle alkuyöstä puoli yhden jälkeen.

Airaksisella ei ole tarkempaa tietoa siitä, miten autosta sinkoutunut on päätynyt ajoneuvon ulkopuolelle, mutta tuulilasin läpi hän ei nähtävästi ole kuitenkaan lentänyt.

Auton ulkopuolelta löytynyt nainen oli turmassa kaikkein vakavasti loukkaantunein. Molemmat vakavasti loukkaantuneista olivat Airaksisen käsityksen mukaan matkustajia ja toinen heistä on mies.

Kaikki autossa olleet ovat Airaksisen mukaan alle kaksikymppisiä. Autossa oli kaksi miestä ja kaksi naista. 

Auto pyörähti ojassa pyörillään ympäri

Tarkkaa tietoa tapahtumien kulusta ei vielä alkuyöstä ollut. Palomestarin käsityksen mukaan kuljettaja on menettänyt syystä tai toisesta ajoneuvon hallinnan. Poliisi haastattelee Airaksisen mukaan autossa olleita siitä, mitä tarkalleen on tapahtunut.

Airaksisen mukaan auto on pysynyt pyörillään ulosajosta huolimatta. Ajoneuvo päätyi kuitenkin ojan pohjalle ja törmäsi maavalleihin sekä keula että perä edellä.

–  (Auto) on pyörähtänyt pyörillään ympäri, mutta ei katon kautta, palomestari tarkentaa ja sanoo törmäyksestä tulleen vaurioita auton molempiin päihin.

Airaksinen arvioi auton menneen törmäyksessä lunastuskuntoon.

–  Kyllä tuo näyttää hyvin paljon siltä, ettei sillä enää ajeta, hän sanoo.

Onnettomuus sulki tien 

Ulosajo tapahtui tiellä 140 eli Vanhalla Lahdentiellä. Kaksikaistainen tie oli onnettomuuden jälkeen suljettuna liikenteeltä muutaman tunnin ajan.

Fintrafficin tieliikennekeskus kertoi noin kello puoli kolmen aikoihin, että tilanne onnettomuuspaikalla oli ohitse. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä puoli kolmen jälkeen, että liikenne kulkee tiellä jälleen normaalisti.

Palomestarin arvion mukaan tiellä ei ole tavallisesti aamuyöllä hirveämmin liikennettä, vaan vieressä oleva moottoritie vetää enemmän autoja. Ruuhkaksi autoja ei myöskään ehtinyt hänen mukaansa kertyä onnettomuuden raivauksen aikana, sillä poliisi oli paikalla ohjaamassa liikennettä onnettomuuspaikan ohitse kiertoteitä pitkin.

Liikenneonnettomuus ei Airaksisen mukaan aiheuttanut vaaraa muille tienkäyttäjille.

Hälytys tieliikenneonnettomuudesta tuli loppuillasta puoli kahdentoista aikoihin. Poliisi kertoi Twitterissä, että onnettomuus tapahtui Mikonkorven kiertoliittymän paikkeilla.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja