Mainos

Autistisen pojan isäpuoli antoi huolehtivalle äidille uskoa tulevaan: ”Hän tulee pärjäämään hyvin”

Pitkään autistisen poikansa yksihuoltajana toiminut äiti kertoo, että pojan ja äidin uuden puolison välillä vallitsee ainutlaatuinen side. 

Äiti Ellie Whittle kertoo olleensa yksinhuoltaja pienelle pojalleen peräti neljän ja puolen vuoden ajan, ennen kuin uusi mies astui mukaan kuvioihin. Tuore puoliso Andy on Ellien mukaan ainoa isähahmo, jonka Leo-poika on koskaan tuntenut, mikä tekee heidän suhteestaan aivan erityisen. Vielä erityisemmän pojan ja isäpuolen suhteesta tekee se, että autistisuutensa vuoksi Leo ei ilmaise itseään sanoin. Kaikesta tästä huolimatta Andy on rakastanut poikaa ehdoitta aivan alusta asti.

– Äitinä olen kantanut paljon huolta pojan tulevaisuudesta. Mutta rakkaus, hyväksyntä ja ymmärrys, joka heidän suhteeseensa kietoutuu, on kaunista, Ellie kertoo Facebookin Love What Matters -sivustolla.  

Eräänä päivänä äiti keskusteli huolenaiheistaan Andyn kanssa, kunnes mies lausui sanat, jotka saivat äidin tuntemaan hetkeksi helpotusta. Vaikka tulevaisuus pelottaisi, kaikki tulee varmasti sujumaan hyvin.

"Ihmisten pitäisi kuitenkin olla enemmän juuri tämän kaltaisia"

Vaikka Andy astui Leon elämään vasta vähän aikaa sitten, hän on oppinut autistisuudesta enemmän kuin moni ihminen koko elämänsä aikana. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Yksi Leon parhaista puolista on se, kuinka aito hän on. Kun hän on onnellinen, hän kertoo siitä sinulle. Kun hän on järkyttynyt, hän kertoo siitä sinulle. Hänen tunteensa ovat aitoja ilman esittämistä. Surullista tässä on se, että ihmisten mielestä tämä on epänormaalia. Ihmisten pitäisi kuitenkin olla enemmän juuri tämän kaltaisia, Andy lausui.

Isäpuolen mukaan aina tulee olemaan ihmisiä, jotka eivät ymmärrä poikaa, mutta tämä asia on vain pakko hyväksyä. Äiti kertoo miehen jokaisen sanan antaneen hänelle voimaa tavalla, jota hän ei välttämättä edes itse ymmärtänyt.

– Totta kai edessä on varmasti turhauttavia hetkiä, mutta emme kuitenkaan koskaan anna sen vaikuttaa hänen elämänlaatuunsa. Ja jos tämä poika, joka kohtaa jatkuvasti haasteita, voi herätä hymyillen joka päivä, hän tulee pärjäämään hyvin, isäpuoli totesi.

***

2:20

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.