Mainos

Australiassa pienkone putosi ostoskeskukseen – koneessa olleet kuolivat

2:00

Australiassa viisi ihmistä kuoli, kun pienkone rysähti ostoskeskukseen Melbournessa Essendonin lentokentän lähellä tiistaina. Kaikki surmansa saaneet olivat koneessa.  

Ostoskeskus oli vielä kiinni, joskin liikkeissä oli jo henkilökuntaa. Kukaan ostoskeskuksessa ollut ei viranomaisten mukaan loukkaantunut. Keskuksessa syttyi tulipalo, jota sammutti kymmeniä palomiehiä. 

Pienkone oli vasta lähtenyt matkaan lentokentältä. ABC Newsin mukaan lentäjä oli ilmeisesti yrittänyt kääntää koneen takaisin nousun jälkeen. 

 

ABC Newsin tietojen mukaan yksi koneessa olleista oli Yhdysvaltain kansalainen. Yhdysvaltain suurlähetystö Canberrassa ei ole vahvistanut tietoa.

"Osavaltion pahin lentoliikenneturma vuosikymmeniin"

Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrews on kuvannut turmaa osavaltion pahimmaksi lentoliikenneturmaksi kolmeen vuosikymmeneen. 

Pienkone oli matkalla Essendonin lentokentältä King Island -saarelle, joka sijaitsee Australian mantereen ja Tasmanian välissä. Onnettomuus sattui pian kello yhdeksän jälkeen aamulla paikallista aikaa eli varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa. 

Radiokanavalle soittanut silminnäkijä kertoi nähneensä "massiivisen tulipallon", kun onnettomuus sattui.  

– Näin koneen. Kun se osui ostoskeskukseen, näin massiivisen tulipallon, kertoi radioon soittanut taksinkuljettaja. 

– Tunsin lämmön taksin ikkunoiden läpi ja sitten lentokoneen pyörältä näyttävä esine pomppi tiellä ja osui taksin etuosaan, mies jatkoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.