Lentokone teki pakkolaskun vilkkaalle valtatielle Floridassa ja syttyi palamaan – ainakin kaksi ihmistä kuollut

Lentokone teki pakkolaskun vilkkaalle valtatielle Floridassa ja syttyi palamaan – ainakin kaksi ihmistä kuollut 0:32
Katso videolta: Tältä onnettomuuskone näytti keskellä vilkasta liikennettä.

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut lento-onnettomuudessa Floridassa Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Reuters. 

Piensuihkukone, jossa ensitietojen mukaan oli viisi ihmistä, teki eilen paikallista aikaa pakkolaskun vilkkaalle valtatielle lähellä Naplesin kaupunkia Floridassa.

Onnettomuuskone oli Bombardierin valmistamaa Challenger 600 -tyyppiä ja se oli lähtenyt lentoon Columbuksen kaupungista Ohiosta määränpäänään Fort Lauderdale Floridassa. Koneen omisti Hop-a-jet -tilauslentoyhtiö, jonka kotipaikka on Fort Lauderdale.

Lähestyessään Naplesin lentokenttää lentäjä ilmoitti lennonjohdolle koneen molempiin moottoreihin tulleesta viasta, kertoo Yhdysvaltojen liikenneturvallisuusviranomainen.

Laskeutuessaan Interstate 75 -valtatielle kone törmäsi kahteen tiellä kulkeneeseen autoon, joista toinen oli henkilöauto ja toinen lava-auto.  Lentokone syttyi tuleen törmäyksessä ja tuhoutui silminnäkijähavaintojen mukaan pahoin. Koneen palava hylky kuvattiin tien reunassa lähellä meluvallia. 

Onnettomuudessa sai surmansa Collierin piirikunnan viranomaisten mukaan ainakin kaksi ihmistä. Viranomaiset eivät kertoneet, olivatko kuolleet lentokoneessa vai autoissa.

Yhdysvaltain ilmailuturvallisuusviranomainen selvittää tapahtumien kulkua.

Lue myös:

    Uusimmat