Pienlepakot ovat Australian viininviljelijöiden salainen ase tuhohyönteisiä vastaan – nälkäiset siivekkäät voivat ahmia jopa tuhat hyönteistä yössä

1:11

Australian viininviljelijät ovat löytäneet toimivan menetelmän, joka voi korvata kemiallisia torjunta-aineita.

Alle15 grammaa painava Barbie-niminen lepakko on tärkeä asukas australialaisella viinitarhalla. Pienlepakot ovat Australian viininviljelijöiden salainen ase tuhohyönteisiä vastaan. Pienlepakoilla on valtava ruokahalu. 

– Tiedämme, että ne syövät hyönteisiä. Ne voivat syödä jopa puolen painonsa verran hyönteisiä yhdessä yössä. Ne ovat todella hyviä hävittämään hyönteisiä syömällä ne, kertoo ekologi Elisa Sparrow.

Viininviljelijät houkuttelevat lepakoita rakentamalla lepakkohotelleja

Jo kymmenet Etelä-Australian viininviljelijät ovat sijoittaneet viljelmilleen lepakkopönttöjä. Kepin nokkaan kiinnitettyjen kameroiden avulla pystytään tarkistamaan, ovatko lepakot asettuneet pönttöön.

– Olemme innostuneet rakentamaan lepakkohotelleja tai lepakkohuoneistoja. Seuraavaksi aiomme suurentaa niitä kenkälaatikon kokoisista todella isoiksi rakennelmiksi, lepakkoasiantuntija Terry Reardon suunnittelee.

Yksi lepakko voi syödä yli tuhat hyönteistä yhdessä yössä, joten ei ihme, että lepakot kiinnostavat viinintuottajia. Viinitarhurit toivovat, että lepakoiden avulla voidaan vähentää kemiallisten torjunta-aineiden käyttöä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja