Poliisi tunnistanut Australian veitsihyökkääjän – video näyttää, miten ihmiset pakenivat henkensä edestä

Kuusi ihmistä puukotettiin kuoliaaksi ostoskeskuksessa Sydneyssä lauantaina 1:58
Video näyttää, miten ihmiset pakenivat henkensä edestä ostokeskuksesta.

Australiassa poliisi kertoi sunnuntaina vahvistaneensa Sydneyssä lauantaina kuusi ihmistä tappaneen miehen henkilöllisyyden.

Poliisin mukaan koillisesta Queenslandin osavaltiosta noin kuukausi sitten Sydneyyn tullut 40-vuotias mies oli kärsinyt mielenterveysongelmista.

Poliisin mukaan mikään viittaa siihen, että iskun motiivi olisi ollut terroristinen tai ideologinen. Mies oli ollut aiemmin tekemisissä Queenslandin poliisin kanssa, mutta hänellä ei ollut taustallaan pidätyksiä tai syytteitä.

Veitsellä tehdyssä iskussa kuoli kuusi ihmistä ja haavoittui toistakymmentä. Poliisi ampui miehen kuoliaaksi tekopaikalla ostoskeskuksessa.

Ostoskeskus suljettiin tapauksen jälkeen, ja ihmisiä kehotettiin välttämään aluetta. Lähellä kuuluisaa Bondin rantaa sijaitseva ostoskeskus oli veritekojen tapahtuessa täynnä ihmisiä.

Poliisin mukaan kuolonuhreista viisi oli naisia ja iskussa surmansa saanut mies oli vartija. Poliisi selvittää, valitsiko tekijä uhreikseen tarkoituksella naisia.

Yksi haavoittuneista on yhdeksänkuukautinen vauva, jonka tilan kerrottiin olevan vakava mutta vakaa. Lapsen äiti kuoli iskussa saamiinsa vammoihin. Hän kuitenkin ehti antaa lapsensa ulkopuolisille miehille ennen kuin vauva sai lisää vammoja.

Ostoskeskuksen turvakamerakuvissa ja -videoissa, joita paikallinen media julkaisi, näkyy Australian rugbyliigan paitaan pukeutunut mies, joka ryntäilee ympäriinsä huitoen isolla veitsellä. Useat ihmiset perheineen juoksivat kauppoihin suojaan.

Lue myös:

    Uusimmat