Mainos

Australian mansikkasabotaasi laajeni hedelmiin, neulatapauksia jo yli 100 – hallitus rinnastaa kiusanteon terrorismiin

1:19

Australiassa mansikoiden neulasabotaasi on laajentunut myös hedelmiin, kun neuloja on löydetty myös mangoista ja omenoista. Kiusantekijöitä yritetään nyt jäljittää entistä kiivaammin.

Viime viikolla käynnistynyt kiusanteko, suoranainen sabotaasi, on laajentunut Australiassa mansikoista hedelmiin. Tapauksia on kirjattu eri puolilla maata jo yli sata. Uusimpana neuloja on löytynyt mangoista, banaaneista ja omenoista.

Käytössä jo metallinpaljastimet

Osa viljelijöistä yrittää tarkistaa tuotteitaan jopa metallinpaljastimilla, mutta rekkalasteittain marjoja on kärrätty myös kaatopaikalla.

Viranomaisille kiusanteot alkaisivat riittää.

– Tämä on hyvin vakava tapaus, ja käsittelemme sitä myös sellaisena. Jokaisella, joka syyllistyy tällaiseen toimintaan, on suuri todennäköisyys päätyä vankilaan hyvin, hyvin pitkäksi ajaksi. Minun neuvoni sille, joka pohtii tämäntyyppistä tyhmää, rikollista toimintaa, on miettiä uudelleen, Australian Pohjoisterritorion poliisin apulaispäällikkö Grant Nicholls sanoo.

Maan hallitus rinnastaa teot terrorismiin ja on päättänyt muun muassa koventaa rangaituksia. Se aikoo nostaa maksimirangaistuksen elintarvikkeiden mainpuloinnista 15 vuoteen. Tekijän löytämisestä on luvattu myös 100 000 Australian dollarin vihjepalkkio.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja