Mainos

Australian mansikkasabotaasi ei laannu: Suuri kauppaketju vetää ompelutarvikkeita pois myynnistä, neuloja löydetty myös hedelmistä

Australian viranomaiset tutkivat nyt useita tapauksia, joissa maata piinannut neulasabotaasi on yltänyt mansikoista myös hedelmiin. Yksi suuri kauppaketju on varotoimenpiteenä poistanut ompelutarvikkeet myymälöistä.

Australiaa on piinannut viime viikkoina erikoinen ompeluneuloihin liittyvä ilmiö. Tuoreisiin mansikoihin piilotettuja ompeluneuloja on löydetty ympäri maata ja viranomaisilla on tutkinnan alla jo ainakin sata erillistä tapausta.

Sabotaasi on viranomaisten mukaan levinnyt myös yksittäisiin mangoihin, banaaneihin ja omenoihin. 

Kuluttajia kehotetaan halkaisemaan ostamansa marjat ja hedelmät ennen niiden syömistä.

Neuloja jo banaaneissakin

Australiassa puhutaan nyt uudesta tapauksesta, jossa Queenslandin osavaltiossa asuva tyttö oli puraissut ompeluneulan sisältävään banaaniin. 

Mansikkasabotaasi lähti alun perin liikkeelle juuri Queenslandin osavaltiosta, jossa tuoreisiin mansikoihin löydettiin piilotettuna useita ompeluneuloja. Tämän jälkeen sabotaasi on yltänyt piinaamaan koko maata. 

Ainakin yhden henkilön tiedetään loukkaantuneen syötyään ompeluneulan.

Kauppaketju vetää ompeluneulat pois myynnistä

Ompeluneuloihin liittyvä sabotaasi on mennyt jo niin pitkälle, että australialainen suuri kauppaketju Woolworths on ilmoittanut vetävänsä varotoimenpiteenä ompelutarvikkeita väliaikaisesti pois myynnistä. 

Viranomaiset pelkäävät, että mansikkasabotaasia ei saada ajoissa pysäytettyä useiden matkiessa vaarallista ilmiötä ympäri maata.

Tutkijoilla onkin nyt täysi työ selvittää jokaisen löydetyn ompeluneulan alkuperä ja sen mahdollinen piilottaja. 

Lähteet: BBC, News.com.au

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.