Australian GP:ssä poikkeukselliset ohitusmahdollisuudet – Valtteri Bottas kilpailusta: "Taktisesti mielenkiintoinen"

Alfa Romeo julkisti uuden autonsa: tältä näyttää Valtteri Bottaksen uusi kilpuri 0:35
Valtteri Bottaksen Alfa Romeo on kulkenut alkukaudella kovaa

Formula 1:n Australian GP ajetaan viikonloppuna Melbournessa kahden koronapandemian aiheuttaman välivuoden jälkeen.

Kisasta ennakoidaan jännittävää, sillä rataan on tehty paljon muutoksia sillä ajatuksella, että ohittaminen olisi helpompaa. Yksi merkittävimmistä muutoksista on neljännen DRS-alueen lisääminen radalle. Australian kilpailu on ensimmäinen, jossa on peräti neljä DRS-aluetta.

Alfa Romeonsa hyvään vauhtiin alkukaudesta piiskannut Valtteri Bottas uskoo, että poikkeuksellisen runsas DRS-alueiden määrä voi aiheuttaa kuljettajien ajotapoihin muutoksia.

– Se tekee asioista erilaisen, ja ohitusmahdollisuuksia tulee. Minulle neljä DRS-aluetta sopii, Bottas kommentoi.

Saudi-Arabian osakilpailussa Max Verstappenin ja Charles Leclercin  välillä nähtiin kissa ja hiiri leikkiä, kun kumpikaan ei ehdoin tahdoin halunnut ylittää DRS-linjaa ensimmäisenä. Ensimmäisenä linjan ylittänyt ei saa avata DRS-alueella takasiipeä.

– Luulen, että se tekee kilpailusta taktisesti erittäin mielenkiintoisen, Bottas toteaa Motorsportin mukaan

– Taistelussa toisia kuljettajia vastaan on varmistettava, että on etulyöntiasemassa, kun on kyse ohituksesta. Varsinkin jos taistellaan kisan loppupuolella on ajoitettava asiat oikein.

Australian GP ajetaan Suomen aikaa sunnuntaiaamuna. Harjoitukset Melbournessa alkavat jo perjantaina 8. huhtikuuta kukonlaulun aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat