Australian avoimissa mukana vielä yksi suomalainen – nelinpelin suomalaisässän turnaus päättyi

Suomalainen tennispelaaja Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool hävisivät toisella kierroksella Australian avointen miesten nelinpelissä. Heliövaaran karsiutumisen jälkeen tennisturnauksessa on jäljellä enää yksi suomalainen, tyttöjen kilpailuun osallistuva Laura Hietaranta.

Heliövaara ja Glasspool kohtasivat toisella kierroksella skotlantilaisen Jamie Murrayn ja brasilialaisen Bruno Soaresin, jotka on sijoitettu turnauksessa kahdeksanneksi.

Heliövaara ja Glasspool voittivat avauskierroksella espanjalaisen Albert Ramos-Vinolasin ja argentiinalaisen Federico Corian 6–3, 6–3. Toisella kierroksella suomalainen ja britti taipuivat kuitenkin Murrayn ja Soaresin käsittelyssä erin 6–7 (4–7), 7–6 (7–2), 6–1.

Murray ja Soares on hyvin meritoitunut kaksikko. Kumpikin on moninkertainen grand slam -turnausten voittaja nelinpelissä ja sekanelinpelissä.

Soares on maailmanlistan 16. ja Murray 19. Heliövaara puolestaan on sijalla 63 ja Glasspool sijalla 74.
Heliövaaraa ennen turnauksesta karsiutui jo suomalaispelaaja Emil Ruusuvuori, jonka turnaus tyssäsi aiemmin tällä viikolla miesten kaksinpelin avauskierrokseen.

Ruusuvuori pani maailmanlistalla yhdeksäntenä olevan Kanadan Felix Auger-Aliassimen kentällä todella tiukoille. Lopulta tuloksena oli kuitenkin suomalaisen niukka tappio erin 4–6, 6–0, 6–3, 3–6, 4–6.