Australialainen punaviini valittiin Vuoden viiniksi

Australialainen punaviini GSM 1997 on valittu Vuoden viiniksi viiniseura Munskänkarnan järjestämässä kilpailussa. Raadin mukaan viini oli ylivoimainen voittaja.

Kilpailu järjestettiin nyt kolmannen kerran. Ensimmäisellä kerralla kisaan osallistui 170, toisella 220 ja nyt 276 viiniä. Sarjoja oli 11. Kilpailun neljä punaviini- ja kolme valkoviinisarjaa perustuivat hintarajoihin. Lisäksi oli sarjat roseviineille, makeille väkevöimättömille viineille, kuohuviineille ja samppanjoille. Kussakin kilpailusarjassa palkittiin kolme parasta viiniä kulta-, hopea- ja pronssidiplomilla. Vuoden viini sai platinadiplomin.

Tuomaristo luonnehti Vuoden viiniä seuraavasti: viini on väriltään tummanpunainen. Siinä on upea, monipuolinen tuoksu, josta löytyy herukkaa, boysenmarjaa ja savua. Maku vastaa tuoksua. Maussa on mansikan, mustikan ja boysenmarjan makeutta, tummaa suklaata ja tammea.

Viinin tuottaja on Rosemount Estates. Kirjaimet GSM tarkoittavat viinin rypäleitä Grenache, Syrah ja Mourverde. Viini on Alkon myynnissä tilausvalikoimien kautta, mutta ei yleisessä myynnissä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat