Australia lennätti Salomonsaarille hoitohenkilökuntaa ja rokotteita – saarivaltion koronatilanne heikentynyt nopeasti

Australia lennätti Salomonaarille pienen ryhmän ensihoitotyöntekijöitä lauantaina sen jälkeen, kun saarivaltio oli pyytänyt apua nopeasti pahenevaan koronatilanteeseensa.

Australian viranomaisten mukaan kahdeksan hengen ryhmä laskeutui pääkaupunki Honiaraan tuoden mukanaan yli 37 000 koronarokoteannosta.

Australialaistiimiin kuuluu muun muassa ensiavun, infektiotautien hallinnan ja logistiikan asiantuntijoita. Aiemmin Australiasta oli lähetetty Salomonsaarille tarvittavia lääkintätarvikkeita kuten hengityskoneita ja suojavaatteita.

Vielä viime viikolla 700 000 asukkaan saarivaltiossa oli raportoitu vasta 31 koronatartuntaa, mutta perjantaina tartunnat olivat nopeasti nousseet lähes 900:aan. Rajallisen testauskapasiteetin myötä todellisen tapausmäärän oletetaan olevan huomattavasti suurempi. Toistaiseksi Salomonsaarilla on raportoitu viidestä koronatautiin liittyvästä kuolemasta.

Honiarassa tiistaina alkanutta tiukkaa koronasulkua on jatkettu ainakin sunnuntaihin saakka. Poikkeuslupa lähteä kotoaan on myönnetty vain välttämättömille työntekijöille.

Lue myös:

    Uusimmat