Aurinkokunta – silläkin on useita kotisivuja!

Koska Internetistä löytyy jo kaikkea, ei liene ihme, että myös aurinkokuntaamme voi tutkailla interaktiivisten nettisivujen avulla.

Oletko koskaan miettinyt, miltä aurinkokuntamme näyttäisi, jos maapallo olisi sen keskus? Entä jos planeetat vaihtaisivat paikkaa? Miten pieni planeetta maapallomme onkaan? Koska käytössäsi on Internet-liittymä, saat vastauksen näihin kysymyksiin käden käänteessä: aurinkokunnallakin on nimittäin omia "kotisivuja".

Dynamicdiagrams.com -sivustolla voi tarkistaa, missä vaiheessa kuun kierto on meneillään, vaihtaa maapallon aurinkokunnan keskukseksi ja tarkastella aurinkokuntaa tiettynä päivänä. Aurinkokunnan voi myös laittaa pyörimään päätähuimaavaa vauhtia.

Solarsystemscope.comissa saa sen sijaan surffailla aurinkokunnassa ja tutustua planeettoihin ja tähtiin. Miten kaukana se Saturnus onkaan auringosta? Klikkaa hiirtä, niin sinulla on vastaus (joka on muuten noin 1 400 000 000 kilometriä).

Mikäli planeettojen koot ja välimatkat tuntuvat liian suurilta käsiteltäviksi, ei hätää: myös maapallon surkuhupaisasta pienuudesta on tehty useita erittäin havainnollistavia YouTube-videoita.

MTV3/Helmi

Lähteet: Solarsystemscope.com, Dd.dynamicdiagrams.com, Wikipedia

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja