Audi kuunteli työntekijöidensä ideoita – lähes 150 miljoonan euron säästöt vuodessa

Audi palkitsee parhaiden kehitysehdotusten antajia rahallisesti. Syytäkin on, sillä viime vuonna jätetyt ehdotukset tuovat saksalaisvalmistajalle arviolta 150 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Audi on julkistanut perinteisen kehitysohjelmansa tuloksia viime vuodelta. Saksalaisvalmistaja on jo 50 vuoden ajan kerännyt työntekijöiltään ideoita, miten yhtiön ja erityisesti tehtaiden toimintaa voisi tehostaa ja näin ollen säästää rahaa. Nykymuotoinen ohjelma on ollut käytössä vuodesta 1994 asti.

Vuonna 2017 Audi kertoo saaneensa pelkästään Ingolstadtin- ja Neckarsulmin-tehtaiden työntekijöiltään noin 15 000 ehdotusta. Kaikki ehdotukset eivät luonnollisesti päätyneet toteutuslistalle, mutta ne jotka päätyivät, tuovat yhtiölle sen mukaan jopa 108 miljoonan euron vuotuiset säästöt. Tämä on yli neljänneksen enemmän kuin edellisvuoden tehostustoimenpiteet.

Parhaimpien ehdotusten joukossa oli niinkin yksinkertaisia asioita kuin tehtaiden ilmastoinnin tehon laskeminen niinä hetkinä, kun ketään ei ole töissä. Kun aiemmin ilmastointi puhisi kellon ympäri, toimii se nyt normaalitehollaan vain aamukuuden ja iltakymmenen välillä. Tämän lisäksi työtehoa tullaan parantamaan muun muassa momenttiavainten värikoodattujen hylsyjen avulla. Täytäntöönpantavaksi valittiin myös erään kolmikon ehdotus ovien mittausprosessin muuttamisesta, mikä Audin mukaan lyhentää prosessin kestoa 34 minuutista vain 18 minuuttiin.

Myös Unkarin Győrissä sekä Brysselissä sijaitsevien tuotantolaitosten työntekijät jättivät läjäpäin ehdotuksia. Hieman yli 10 000 ehdotusta tuovat näillä tehtailla noin 33 miljoonan euron säästöt.

Hyväksyttyjen ehdotusten takana olevat työntekijät palkitaan ideoistaan rahasummalla, joka on suhteessa sen tuomiin säästöihin.

Lähde: Audi

***

3:14

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja