Antibioottien käyttö lihan tuotannossa on muualla Euroopassa moninkertaista verrattuna Suomeen. Suomalainen liha-alan konserni Atria haluaakin muistuttaa suomalaisia kotimaisen broilerinlihan puhtaudesta
Muualta Euroopasta saatujen selvitysten perusteella voidaan huomata, että suomalainen lihantuotanto käyttää Ruotsin ja Norjan ohella vähiten lääkkeitä koko Euroopan alueella. Atrian mukaan suomalaisessa broilerintuotannossa lääkitystä ei käytetä lainkaan tai siihen joudutaan turvautumaan erittäin harvoin. Asiat ovat sen sijaan toisin esimerkiksi Saksassa., jossa antibioottien käyttö arkipäivää.
– Saksan väkirikkaimmassa osavaltiossa Nordrhein-Westfalenissa lihaksi kasvatettavista broilereista yli 96 prosenttia oli saanut jotain antibioottia vuoden 2011 helmi-kesäkuussa. Kuluttajaministeriön tilaamassa selvityksessä havaittiin, että osa broilereista oli saanut jopa kahdeksaa eri antibioottia, vaikka kasvatusbroilerin elämä on vain noin kuukauden mittainen. Ministeriön selvitys oli laaja; mukana oli 182 tilaa ja niillä 962 kymmenien tuhansien lintujen parvea. Selvitys sai Saksassa valtavan mediahuomion, Atrialta kerrotaan.