Mainos

Asuntomurtoaalto piinaa yhä Itä-Helsinkiä – poliisi kehottaa valppauteen

Perjantain vastaisena yönä murtautuja yritti päästä jälleen uuteen kohteeseen Helsingin Tammisalossa. Murtoyritys tapahtui hieman ennen keskiyötä ovilasin kautta, vaikka asunnossa oli yhä valot päällä. Murtautujan yritys ei tällä kerralla kuitenkaan onnistunut.

– Emme vielä ole tehneet kiinniottoja, sillä tekijä on päässyt aina livahtamaan. Elokuussa alkaneen murtoaallon aikana Laajasalon, Tammisalon ja lähiseutujen alueella on tehty jo kolmisenkymmentä murtoa, rikoskomisario Kari Niinimäki Helsingin poliisista kertoo.

Poliisi kehottaakin nyt lähialueen asukkaita pitämään sosiaalista kontaktia naapureihinsa, jolloin he yhdessä voivat seurata paremmin tuntemattomien ihmisten liikkumista alueella. Asukkaiden katupartioinnin kannalla poliisi ei kuitenkaan ole.

– Olemme tehostaneet omaa partiointia alueella ja nyt tutkimme myös yksittäisiä juttuja entistä tarkemmin, jotta tekijä tai tekijät saadaan mahdollisimman nopeasti kiinni.

Erikoisen tästä murtoaallosta tekee se, että iskuja tehdään enimmäkseen yöaikaan. Usein asukkaat ovat olleet murron aikana samanaikaisesti talossa nukkumassa.

Murtovaras on vienyt kohteista lähinnä koruja, matkapuhelimia, kannettavia tietokoneita, rahaa ja pankkikortteja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.