Asuntomurtaja suoritti "moottoritriathlonin" paetessaan poliisia – vaaratilanteita sivullisille, vasta poliisikoira sai epäillyn nalkkiin

Sisä-Suomen poliisilla riitti tiistaina kiirettä asuntomurtoa yrittäneen miehen kiinniottamisessa. Epäilty pakeni juosten, moottoripyörällä ja lopulta uiden, mutta lain koura sai lopulta hänet nalkkiin. 

Poliisi kertoo saaneensa aamupäivällä ilmoituksen, että Simunanniityssä Tampereella yritettiin murtautua loma-asuntoon. Kun poliisi saapui tutkimaan tapahtumapaikkaa, se sai ilmoituksen, että epäillyn tuntomerkkeihin sopiva henkilö ajaisi moottoripyörällä kohti Kämmenniemeä.

Partio havaitsi tuntomerkkeihin sopivan motoristin Aunessalmenkadun ja Kämmenniemenkadun risteyksessä. Kuljettaja pakeni kohti Aunessiltaa kevyenliikenteen väylää pitkin. Teiskon kirkkotiellä pakenijan nopeus kiihtyi 180 kilometriin tunnissa, kun rajoitus oli 80 km/h. Tilanteesta aiheutui vaaraa jalankulkijoille ja myös autoilijat joutuivat väistämään moottoripyörää.

Epäilty jätti moottoripyörän Teiskon kirkkotien ja Niemenkyläntien risteykseen, josta hän jatkoi pakenemista juosten ja lopulta uiden kapean joen yli kohti etelää. Partio päätti olla lähtemättä uintiretkelle, joten epäilty pääsi karkuun.

Iltakymmeneltä poliisi sai vinkin, että epäilty olisi Mustakalliontiellä. Mies tavoitettiin poliisikoiran avulla asuntovaunusta, jossa hän vastusti poliisin toimia. Lopulta vasta koiran purema taltutti miehen.

Koiran pureman vuoksi miestä käytettiin lääkärintarkastuksessa ja kuljetettiin kiinniotettuna poliisin tiloihin.

1980-luvulla syntynyttä miestä epäillään mm. törkeän varkauden yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen vastustamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat