Mainos

Asuntojen hintojen nousu hidastunut

Asuntojen hintojen nousu on hidastunut ja myyntiajat pidentyneet etenkin pääkaupunkiseudulla, ilmenee Tilastokeskuksen tänään julkistamasta hintatilastosta. Tilasto perustuu kiinteistönvälittäjien aineistoon.

Viime vuoden lopulla vanhat kerrostaloasunnot maksoivat pääkaupunkiseudulla keskimäärin 11,9 prosenttia ja muualla maassa keskimäärin 8,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat viime vuoden heinä-syyskuusta loka-joulukuuhun 1,2 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla 1 prosentin. Helsingissä asuntojen hintojen nousu lähes pysähtyi, sillä hinnat nousivat vain 0,4 prosenttia.

Vantaalla vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat kohosivat 2,6 prosenttia ja Espoossa 1,5 prosenttia. Vanhan kerrostaloasunnon hinta nousi viime vuoden heinä-syyskuusta loka-joulukuuhun Kuopiossa 2,9 prosenttia, Tampereella 1,7 prosenttia, Turussa 1,5 prosenttia, Lahdessa 0,5 ja Jyväskylässä 0,3 prosenttia. Oulussa sen sijaan kirjattiin 2,9 prosentin lasku.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.