Asuksen Transformeri kokeilussa: Veitsenterävä kuva ja väsymätön akku

Taiwanilainen teknologiayhtiö Asus luottaa mobiilituotteissa vahvasti yhdistelmälaitteiden voimaan.

Tällä kertaa testissämme on Googlen Android-järjestelmään pohjautuva Transformer Pad TF701T-yhdistelmälaite, jossa tabletista muuntuu kannettava tietokone kiinni kytkettävällä näppäimistötelakalla.

Ratkaisussa ei ole sinänsä mitään uutta, sillä samanlaisia tabletin ja läppärin rajoja rikkovia laitteita on viime aikoina nähty useaankin otteeseen.

Kiinnostavan uudesta Transformer Padista tekee se, että laite sisältää 10,1-tuumaisen IPS-näytön, jossa on tarkka  2560 x 1600 resoluutio.

Lisäksi näppäimistötelakka sisältää lisäakun, jonka avulla yhdistelmän akkukesto on saatu venytettyä jopa 17 tuntiin ilman ylimääräisiä latauksia. Tämä on huima lukema mille tahansa tabletille tai läppärille.

Vääntöä laitteelle tarjoaa NVIDIA Tegra 4 -neliydinsuoritin, johon on integroitu NVIDIA:n 72-ytiminen GeForce-näytönohjainpiiri.

Metallinen kuori säväyttää

Ulkoisesti Transformer Pad TF701T antaa itsestään pätevän kuvan.

Tabletin kuoriosa on tyylikkäästi ympyrämuotoon harjattua alumiinia. Takakuoren reunassa on viiden megapikselin kamera.

Asus Transformer Pad TF701T

Plussaa

-Erinomainen akun kesto

-Tarkka ja hyvälaatuinen näyttö

-Telakassa tukeva kiinnitys tabletille

-Ominaisuuksiin nähden edullinen

Miinusta

-Näppäimistötelakan aiheuttamat pienet bugit 

-Näppäimistössä ei taustavaloa

-Ei Sim-korttipaikkaa

Tablettiosa napsahtaa vaivattomasti kiinni näppäimistötelakkaan. 

Telakan saranointi on toteutettu tukevasti, eikä tabletti pääse heilumaan lainkaan alustassaan.

Itse näyttö on erittäin hyvälaatuinen ja todella tarkka: Minkäänlaista pikseliverkkoa ei ole havaittavissa, vaikka näyttöä tuijottaisi läheltäkin.

Näyttöä reunustavat mustat kehykset ovat kauttaaltaan melko paksut. Niistä saa täten tabletkäytössä tukevan otteen kämmenen osumatta näyttöön, tosin ne tekevät tabletista samalla kookkaanlaisen.

Asuksen mukaan tabletissa olevan micro HDMI-portin kautta Transformer Pad kykenee toistamaan myös tarkkaa 4K-kuvaa yhteensopiville näytöille.

Näppäimistötelakan toimintavarmuudessa pientä viilattavaa

Näppäimistötelakka on tummanharmaata muovia, joka on pohjastaan muotoltu harjatun metallin malliseksi. Muovisesta olemuksestaan huolimatta näppäimistö on tukevan tutuinen.

Näppäimistön tuntuma on napakka, mutta aavistuksen tunnoton. Näppäimet ovat sopivasti toisistaan erillään, joten harhapainalluksia ei tule helposti tehtyä. Näppäimistö ei ole taustavalaistu.

Näppäimistötelakka sisältää myös hiirialustan. Vaikka Android-käyttöjärjestelmää ei varsinaisesti ole tarkoitettu kosketuspadilla käytettäväksi, niin ratkaisu tuntuu kuitenkin toimivan melko hyvin.

Havaitsimme hiirikursorin toiminnassa kuitenkin aavistuksenomaista viivettä ja lievää "vallattomuutta", mikä hankaloitti osoittimen tarkkaa kohdistusta esimerkiksi pienikokoisten tekstilinkkien klikkailussa.

Monessa tapauksessa klikkailu ja scrollailu suoraan kosketusnäytön kautta onkin vaivattomampaa kuin hiiripadilla käytettynä.

KäyttöjärjestelmäAndroid 4.2
Mitat

Tabletti: 263 x 180.8 x 8.9mm

Telakka: 263 x 180.8 x 7mm

ProsessoriNVIDIA Tegra 4 -neliydinprosessori
Kapasiteetti32 Gt, 2Gt RAM, microSDXC-korttipaikka (tabletissa) ja SDXC-korttipaikka (telakassa)
Näyttö10,1 tuumaa (2560 x 1600 pikseliä)
Kamera5 MP takana, 1,2 MP edessä
Akku

Tabletti: 31Wh (13 tunnin käyttöaika)

Telakka: 16Wh (4 tunnin käyttöaika)

Liitännät

Tabletti: Micro-HDMI kuuloke/mikrofoniliitäntä

Telakka: USB 3.0-liitäntä

MuutaMiracast, Bluetooth 3.0
Hinta569E

Havaitsimme lisäksi pari näppäimistötelakkaan liittyvää pientä bugia:

Testin aikana laite alkoi kerran bootata itseään toistuvasti, mutta ongelma poistui heti kun tabletin irrotti hetkeksi näppäimistötelakasta.

Tässä tapauksessa näppäimistötelakka oli ilmeisesti aiheuttanut jonkinlaisen tilapäisen vikatilanteen. Kyseistä ongelmaa ei enää toistunut testin aikana.

Toinen havaittu ongelma oli, että pariin otteeseen näppäimistö jumiutui niin, että sillä ei pystynyt kirjoittamaan, vaikka hiirikursori toimikin. Tämäkin vika korjaantui välittömästi, kun näppäimistön irroitti tabletista ja kytki sen samantien uudestaan kiinni.

Loistava akun kesto

Transformer Padin akkukesto on hatunnoston arvoinen suoritus. Kovan akun kestonsa ansiosta laitetta  voi käyttää huoletta useammankin päivän ilman lataamista. Alkuun tämä jopa hämmästytti, kun yleensä kaikki mobiililaitteet on tottunut laittamaan päivän päätteeksi piuhan päähän kiinni.

Transformer Pad onkin erittäin hyvä vaihtoehto paljon aikaa matkan päällä viettävälle ihmiselle, jolle latauspistokkeista riippumattomuus on ensiarvoisen tärkeä asia. Liikkuvaa käyttöä ajatellen olisi ollut toivottavaa, että laite sisältäisi myös Sim-korttipaikan. Tämä Transformer Padista kuitenkin uupuu.

ASUS Transformer Pad TF701T on saatavilla Suomessa joulukuun alkupuolella. Laitteen suositushinta on 569 euroa.

Hintaansa nähden laite tarjoaa hyvän vastineen rahalle.

 

Lue myös:

    Uusimmat