Asukkaiden vuoro tutkia messutaloja Laukaassa

Keski-Suomessa sunnuntaina päättyneet Laukaan asuntomessut vetivät yli 177 000 kävijää. Tavoitteeksi asetettu 200 000:n raja jäi rikkomatta, mutta järjestäjät ovat kuitenkin tyytyväisiä hellemessujen tilinpäätökseen.

Ensimmäiset vakituiset asukkaat muuttivat messutaloihin sunnuntai-iltana heti messuporttien sulkemisen jälkeen. Muutto jatkuu kuluvalla viikolla. Elokuun loppuun mennessä Pellosniemi on vuokrakoteja myöten asutettu. Vain kaksi omakotitaloa oli messujen sulkemisvaiheessa myymättä.

Messujen projektipäällikkö Olli Vaittinen kertoo, että Suomen Asuntomessut ja Laukaan kunta saivat lipputuloista pääpottinsa, mutta lisähyvä jäi pieneksi. Kolmen viikon hellejakson vaikutusta kävijämääriin on vaikea arvioida. Sopimuksen mukaan 140 000 lipun hinta meni asuntomessuille ja 30 000 lipun tulot kunnalle. Yli karttunut osuus jaetaan puoliksi.

Laukaan kunta kiillotti messuilla julkisuuskuvaansa. Kiinnostus jatkuu vilkkaana tonttien kysyntänä. Ensi keväänä Laukaassa on tarkoitus aloittaa Kantolan asuinalueen rakentaminen kuntakeskuksen eteläpuolelle. Kantolaan tulee noin 200 omakotitonttia.

Näyttelytaloissa vähän vahinkoja

Vaittisen mukaan Laukaassa näyttelykohteina olleet talot eivät kärsineet merkittäviä vahinkoja. Joissakin taloissa tarvitaan paikkausmaalauksia. Vilkkaimpien kulkureittien varrella korjataan nurmikoita.

-Asuntomessukävijät ovat hyvin käyttäytyvää yleisöä. He eivät tahallaan tee tihutöitä.

Kesän 2004 asuntomessut järjestetään Heinolan Tähtiniemessä. Messujen keskeiset teemat ovat puu- ja rantarakentaminen sekä asumisen elämänkaari.

Loma-asuntomessut ovat Heinolan naapurikunnassa Hartolassa Jääsjärven ja Tainionvirran rantamilla. Molemmat ensi kesän messualueet sijaitsevat valtatie 4:n tuntumassa.

STT-JUSSI KAKSONEN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja